ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Στο διαδίκτυο οι ομιλίες για τα Γλωσσικά επαγγέλματα και Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

Αθήνα 14.11.2016, 20:02

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 12 Νοεμβρίου οι εργασίες του Συνεδρίου «Γλωσσικά επαγγέλματα και Ψηφιακή Ενιαία Αγορά». Όλες οι ομιλίες του Συνεδρίου έχουν μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθούν σύντομα στην πλατφόρμα www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Τα αναλυτικά συμπεράσματα θα δημοσιευθούν προσεχώς στη σελίδα του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης (http://europa.eu/!WF43bm). 

 που οργάνωσαν τα Γραφεία Αθηνών και Λευκωσίας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, που αναγνώστηκε κατά την έναρξη του Συνεδρίου, υπογράμμισε την «εξαιρετική του χρησιμότητα» καθώς στόχος του ήταν η «έγκαιρη συζήτηση και ενημέρωση πολιτικής ηγεσίας και πολιτών για τις προκλήσεις που θέτει και τις ευκαιρίες που δημιουργεί» για «την ανάπτυξη και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας η Ψηφιακή Ενιαία Αγορά».

Ο πρόεδρος του Φόρουμ Ψηφιακού Διαφωτισμού καθηγητής Γιώργος Μητακίδης αναφέρθηκε στο μεταβαλλόμενο τοπίο της μετάφρασης, στις τελευταίες προόδους στον τομέα της αυτόματης μετάφρασης αλλά και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τους μεταφραστές που θα πρέπει να αξιοποιήσουν και της δυνατότητες που προσφέρει η εξόρυξη δεδομένων.

Άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: ο ανασχεδιασμός της εκπαίδευσης για την ανάπτυξη ψηφιακών και γλωσσικών δεξιοτήτων, τα γλωσσικά εργαλεία για μεταφραστές και για άτομα με αναπηρία, οι σπουδές, οι εξειδικεύσεις και οι επαγγελματικές προοπτικές των μεταφραστών, και τέλος τα τεχνικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι μικρές γλώσσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή το Συνέδριο, ο Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δήλωσε: «Πολλές από τις 10 προτεραιότητες της Επιτροπής Γιούνκερ περιλαμβάνουν σημαντική γλωσσική διάσταση. Μάλιστα, η διεύρυνση της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς είναι δυνατή μόνο αν οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν με εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο μιλώντας τη γλώσσα τους. Σε αυτό το πλαίσιο το Συνέδριο αποτελεί ορόσημο και αφορμή για περαιτέρω δράσεις βελτίωσης και αναβάθμισης της Ελληνικής γλώσσας η οποία έχει ήδη ωφεληθεί ιδιαίτερα από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: DGT-ATHENS@ec.europa.eu.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved