ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα ΟΑΕΔ - Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου για τη δημιουργία «Πράσινου Σχολείου» στην Κοζάνη

Proslipsis.gr | Αθήνα 24.9.2021, 18:04

Ημερίδα με θέμα την δημιουργία ενός «Πράσινου Σχολείου» στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, στην πόλη αυτή.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την FIAP και τον ΟΑΕΔ, με υποστήριξη από την ICON Group, την STEM Education και πολλούς ακόμη φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) της Γερμανίας, έργου συνεργασίας, GRÆducation.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, «στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση «πράσινων» ειδικοτήτων για την απόκτηση και αναβάθμιση «πράσινων» δεξιοτήτων των νέων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη μεταλιγνιτική εποχή». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, και ο Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής του ΟΑΕΔ. 

Στελέχη του ΟΑΕΔ και συνεργαζόμενων φορέων παρουσίασαν σχέδιο για την ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση των υποδομών της ΕΠΑΣ Κοζάνης και τη δημιουργία νέων περιγραμμάτων σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων», με βάση τα υφιστάμενα ελληνικά επαγγελματικά προφίλ. Η εκπαίδευση θα βασίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στη σχολή με το πρόγραμμα μάθησης στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν εργαλεία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επαγγελματική σταδιοδρομία. 

Οι τομείς-στόχοι «Πράσινης Τεχνολογίας» για περαιτέρω συνεργασία είναι η Ηλιακή Ενέργεια, η Αιολική Ενέργεια, η Ενεργειακά Αποδοτική και Οικολογική Κατασκευή Κτιρίων, καθώς και η Διαχείριση Αποβλήτων.

Το αποτέλεσμα του έργου «GRÆDUCATION» θα είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων εκπαίδευσης, με σκοπό να αυξηθεί η ελκυστικότητα και να τονιστεί η αναγκαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved