ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.12.2021, 11:27

Η κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση στην Ελλάδα που αφορά στο επιστημονικό πεδίο της Νευροανοσολογίας θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace». 
 
Πρόκειται για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛΑΝΑ), στο οποίο θα συμμετάσχουν επαγγελματίες υγείας και ερευνητές που υπηρετούν το επιστημονικό πεδίο της Νευροανοσολογίας. 

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.30. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.
 
Στο φετινό συνέδριο θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις από τον χώρο της έρευνας, διάγνωσης και θεραπείας αυτοάνοσων παθήσεων του Κεντρικού και Περιφερικού συστήματος, όπως είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση, Αυτοάνοσες Πολυνευροπάθειες, Παρανεοπλασματικά σύνδρομα κ.ά., ενώ θα γίνει ανάλυση ενδιαφερόντων περιστατικών. 
 
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει σε επιπτώσεις της λοίμωξης της COVID-19 στο νευρικό σύστημα, καθώς στη συντριπτική τους πλειονότητα διαμεσολαβούνται από ανοσολογικούς μηχανισμούς. Επίσης, θα γίνει αναφορά στον ρόλο του εμβολιασμού για την προστασία των ασθενών.
 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα γίνει η παρουσίαση ερευνητικού προγράμματος το οποίο εκπονείται από την ΕΛΛΑΝΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, και αφορά στη διαδικτύωση των Υπηρεσιών Υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η λειτουργία του πρωτοποριακού δικτύου αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα εκείνα των ατόμων που παρουσιάζουν κινητικές δυσκολίες, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ιατρικής φροντίδας που απαιτείται θα μπορεί να τους προσφέρεται μέσω του δικτύου στον τόπο διαμονής τους, μέσω της διαδικτυακής συνεργασίας τριτοβάθμιων κέντρων υγείας με τους κατά τόπους θεράποντες ιατρούς νευρολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως επίσης και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
 
Επιπλέον, το δίκτυο αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες έγκαιρης και επικαιροποιημένης εκπαίδευσης και ενημέρωσης των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, δράση για την οποία έχει επιδείξει ενδιαφέρον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. 
 
«Η πρόσφατη εμπειρία μας από την πανδημία της Covid 19 και τα προβλήματα που προέκυψαν ιδιαίτερα για τα Άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, κατέστησε απολύτως επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας ενός τέτοιου δικτύου» αναφέρει ο Διευθυντής της Β' Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Νευρολογίας Νίκος Γρηγοριάδης και επισημαίνει «είναι λοιπόν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το ότι η πατρίδα μας με ένα τέτοιο πρόγραμμα καινοτομεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς πιστεύουμε ότι πέρα από τις ανάγκες των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, το δίκτυο θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την κλινική αλλά και την ευρύτερη έρευνα για τη νόσο μέσω της δημιουργίας μητρώων των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση και της πιο αποτελεσματικής διασύνδεσής τους με την επιστημονική κοινότητα της χώρας μας με συλλογή και ανάλυση δεδομένων με αποτελεσματικό τρόπο». 
 
Βραβείο
Σύμφωνα με έρευνα η οποία εκπονήθηκε από τη Β’ Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ σε συνεργασία με άλλα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και δημοσιεύθηκε σε έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό, υπολογίστηκε, για πρώτη φορά, ο πραγματικός αριθμός των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Ελλάδα, ο οποίος είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που αρχικά είχε εκτιμηθεί, και συγκεκριμένα ανέρχεται σε άνω των 21.000. Η έρευνα έλαβε Βραβείο, στις 10 Δεκεμβρίου 2021, από τον διεθνή φορέα «MENACTRIMS-Middle East and North Africa Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (Επιτροπή Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής για τη θεραπεία και την έρευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση)». 
 

 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved