ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διάλεξη Andreas Reckwitz στο Γκαίτε: Η κουλτούρα των τάξεων αλλάζει: Τι απέγινε η δυτική μεσαία τάξη;

Proslipsis.gr | Αθήνα 03.05.2022, 19:50

Διάλεξη του Andreas Reckwitz, Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου με θέμα: Culture of classes in transformation: what has happened to the Western middle class? (Η κουλτούρα των τάξεων αλλάζει: Τι απέγινε η δυτική μεσαία τάξη;) θα πραγματοποηιθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 και ώρες 18:00 - 20:00
στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, τηλ.: 210-3661000).

Αναφέρουν οι διοργανωτές: «Λίγα χρόνια πριν, η δυτική κοινή γνώμη επαναπαυόταν στη φαινομενική βεβαιότητα της κοινωνικής προόδου: Όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την παγκόσμια πορεία θριάμβου της δημοκρατίας και της οικονομίας της αγοράς, ενώ η απελευθέρωση και η χειραφέτηση, η κοινωνία της γνώσης και ο πλουραλισμός των τρόπων ζωής έμοιαζαν να είναι οι όροι-κλειδιά του μέλλοντος.

Τώρα μόλις γίνεται αντιληπτή η έκταση των διαρθρωτικών αλλαγών της κοινωνίας: Την παλιά βιομηχανική νεωτερικότητα διαδέχτηκε μια ύστερη νεωτερικότητα, που χαρακτηρίζεται από νέες πολώσεις και παράδοξα – η πρόοδος και η δυσαρέσκεια βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο».

Ο Andreas Reckwitz, στον οποίο έχει απονεμηθεί το Βραβείο Gottfried Wilhelm Leibniz (2019), είναι συγγραφέας σημαντικών κοινωνιολογικών έργων, με ειδικό ενδιαφέρον στην κοινωνική λογική της ύστερης νεωτερικότητας. 

Στην Αθήνα έρχεται κατόπιν της πρόσκλησης που έλαβε από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του ΕΚΚΕ και τον Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας του Τμήματος ΠΕΔΔ του ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με είσοδο ελεύθερη.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved