ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα για τα όρια ηλικίας στην συνταξιοδότηση από την ΕΕΔΕ (23/1/08)


Αθήνα 23.1.2008, 19:11
Εκδήλωση με θέμα: «Διάκριση με κριτήρια την ηλικία έναντι αύξησης ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση» συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) και το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΜΑΔ), της ΕΕΔΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των Ινστιτούτων για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών τους σε σύγχρονα θέματα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 17.30, στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο (Παραδείσου 18, Παράδεισος Αμαρουσίου), με την ευγενική χορηγία της ΔΕΠΑ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας των Ινστιτούτων για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς.

Σκοπός της εσπερίδας είναι η πληροφόρηση των άμεσα εμπλεκομένων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παλαιοτέρων εργαζομένων (που πλησιάζουν στην απομάκρυνση τους από την αγορά εργασίας)  ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παραγωγικές ανάγκες της επιχείρησης.

Στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια της Λισσαβόνας το 2000, Στοκχόλμης 2001 και της Βαρκελώνης 2002, καθορίστηκαν δύο βασικοί στόχοι που αναφέρονται στο ίδιο θέμα: αύξηση του ποσοστού απασχόλησης σε 70% το 2010 και  αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας. Ως εκ τούτου τα κράτη προσπαθούν να επιμηκύνουν την παραγωγική περίοδο των εργαζομένων και λαμβάνουν μέτρα κατά της πρόωρης συνταξιοδότησης. Ενώ παράλληλα προστατεύεται η ηλικιακή διάκριση με τον  νόμο 3304/2005 που υιοθετεί σχεδόν εξ ολοκλήρου την οδηγία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2000/78/EC, η οποία θεσπίζει το γενικό πλαίσιο για την ίση μεταχείριση στην εργασία και προβλέπει σημαντικές κυρώσεις στους παρανομούντες.

Οι επιχειρήσεις επαναξιολογούν την πρόωρη έξοδο από την εργασία, αφού έχει βρεθεί ότι χάνεται εμπειρία και τεχνογνωσία. Οι εργοδότες αναγνωρίζουν την αξία των γηραιότερων εργαζομένων στην εκπαίδευση νεότερων και στην αποφυγή ελλείψεων σε δεξιότητες. 

Πολλοί εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν να αποσυρθούν είτε γιατί αντλούν ευχαρίστηση από τη δουλειά τους, ή για λόγους οικονομικούς, ή για τα πλεονεκτήματα στην ιατρική περίθαλψη.  Δηλαδή, πολλοί επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται, αλλά με όρους προσαρμοσμένους στις ανάγκες τους.

Επίσημοι φορείς θα καταθέσουν έρευνες, μεθόδους, εργαλεία αξιοποίησης δεξιοτήτων των υπερηλίκων και προβλέψεις σχετικά με τις νέες τάσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής  στρατηγικής. Θα μεταφέρουν την εμπειρία σχετικά με την διαδικασία ανάπτυξης μεθοδολογίας αξιοποίησης και την πιλοτική εφαρμογή σε συγκεκριμένους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Νίκη Μερκούρη, στο τηλέφωνο της ΕΕΔΕ 210 2112000, ή μέσω e-mail: στο idip-py@eede.gr ή στο ima@eede.gr ή  στο fax. 210 21 12037 –21.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved