ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα για το κοινοτικό πρόγραμμα απασχόλησης Progress στην Καλαμάτα (23/1/08)


Αθήνα 23.1.2008, 19:34
Ημερίδα παρουσίασης του κοινοτικού προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική απομόνωση "Progress" διοργανώνει την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008, στην Καλαμάτα η Ένωση Νοαμρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

Το "Progress" είναι η οικονομική στήριξη της εφαρμογής των επιδιώξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς της απασχόλησης και των κοινωνικών υποθέσεων, όπως αυτοί διατυπώνονται στην Κοινωνική Ατζέντα, και μέσω αυτών να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής της Λισσαβόνας στους τομείς αυτούς.

Ένας από τους τομείς δράσεις του "Progress" είναι η στήριξη της αποτελεσματικής εφαρμογής της καταπολέμησης των διακρίσεων, η οποία προωθείται σε όλες τις κοινοτικές πολιτικές και η οποία αποτελεί άμεσο ορίζοντα για την ΕΝΑΕ.

Η ΕΝΑΕ συμμετέχει στο πρόγραμμα με τη διοργάνωση τεσσάρων ημερίδων και ενός διεθνούς συνεδρίου σε ότι αφορά στη διαμόρφωση πολιτικής για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:
- Βαλσαμάκη Ειρήνη, Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Η κ Βαλασμάκη διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε και Γενικός Γραμματέας Ισότητας.
- Γκογκοζώτος Ιωάννης, Δ/νων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ),
- Κοντούλη Αικατερίνη, Διευθύντρια Τμήματος Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών.
- Κωνσταντινοπούλου Παναγιώτα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για θέματα Πολιτικών Κοινων. Προστασίας & Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ενσωμάτωση.
- Μαλάκος Σταμάτιος, Καθηγητής Β/θμιας εκπαίδευσης, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Επιμόρφωσης Λάριας (ΝΕΛΕ) Λάρισας.
- Πατσιώτη Γεωργία, εκπρόσωπος του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για θέματα Κοινωνικής Προστασίας & Αποκατάστασης Ατόμων Ειδικών Κατηγοριών.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα για την εργασία και την κοινωνική συστράτευση δημιουργήθηκε με την υπ' αριθμόν 1672/2006 απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24 Οκτωβρίου 2006 και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα στις 15 Νοεμβρίου 2006. Αποστολή του "Progress" είναι να ισχυροποιήσει την συμβολή της Ε.Κ. στην ενίσχυση των δεσμεύσεων και προσπαθειών των κρατών μελών για την δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας καθώς και μιας περισσότερο συνεκτικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό:
- παρέχει ανάλυση και πολιτική πρόταση επί των θεματικών πεδίων του προγράμματος
- παρακολουθεί και αναφέρει την πρόοδο της υλοποίησης των νομοθεσιών της Ε.Κ. και των πολιτικών των θεματικών πεδίων του προγράμματος
- προωθεί την μεταφορά πολιτικών, τεχνογνωσίας και συνεισφοράς μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ε.Κ.
- αναδεικνύει τις απόψεις των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας γενικότερα.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας επτά ετών, στοχεύει σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους που μπορούν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση εργασιακών και κοινωνικών νομοθεσιών και πολιτικών που είναι κατάλληλες και αποτελεσματικές σε διακρατικό επίπεδο μεταξύ των 27 Μελών της Ε.Ε., των χωρών μελών της EFTA-EEA, της Κροατίας, της FYROM και των υποψήφιων για ένταξη στην Ε.Ε. χωρών καθώς και της Σερβίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: http://ec.europa.eu/employment_social/progress/index_en.htm http://www.enae.gr/progress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved