ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διάλεξη Στήβεν Ντουόρκιν για την ιστορία του ισπανικού λεξιλογίου (7/5/08)


Αθήνα 7.4.2008, 16:57
Διάλεξη του καθηγητή Στήβεν Ντουόρκιν με θέμα: «Η Ιστορία του Ισπανικού Λεξιλογίου: Γλωσσολογικές και Kοινωνικοϊστορικές Προσεγγίσεις» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Μαΐου 2008, 8:30 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Τη διάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά, οργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών.

Στην ομιλία του ο Δρ. Ντουόρκιν θα επιχειρήσει να απαντήσει σε πολύπλοκα ερωτήματα όπως: "ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την εξέλιξη μιας γλώσσας; Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της δομής της γλώσσας και της λειτουργίας του ανθρώπινου νου; Οι απαντήσεις θα δίνονται με αναφορά στην ισπανική γλώσσα και έμφαση τόσο στους εσωτερικούς γλωσσικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη δόμησή της όσο και στους κοινωνικοϊστορικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη γλωσσική συμπεριφορά και τις επιρροές που αυτή δέχεται από τους θεσμούς της κοινωνικής οργάνωσης.

O Στήβεν Ντουόρκιν είναι Καθηγητής Ρομανικών Γλωσσών και Λογοτεχνίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγγλικής Γλώσσας (ELI) του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν. H έρευνά του επικεντρώνεται στην ιστορία της ισπανικής γλώσσας και του λεξιλογίου της με στόχο την ανάλυση και την ερμηνεία της εξέλιξης της γλώσσας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχουν οι κ.κ. Αγγελική Μπαμπούση (τηλ. :210-3680052) και Λίλα Μανιώτη (τηλ.: 210-3680047).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved