ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Στην Ελλάδα το διεθνές επιστημονικό συνέδριο SynΕnergy Forum (27/5/08)


Αθήνα, 27.3.2008, 13:43
Στη χώρα μας θα διεξαχθεί φέτος το διεθνές επιστημονικό συνέδριο "SynΕnergy Forum" (S.E.F.), που αποτελεί πρωτοβουλία Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, Επιστημονικών Ακαδημιών, Επιστημονικών Ενώσεων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις Σπέτσες από 28-31 Μαΐου 2008 με κύριο διοργανωτή το ΤΕΙ Πειραιά και συνεργαζόμενα ιδρύματα τα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, Ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών, Γεωργιανή Ακαδημία Φυσικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης ΗΠΑ, Διεθνές Επιστημονικό και Διαπολιτισμικό Κέντρο, Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεματικών Εφαρμογών, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πανεπιστήμιο του Oulu Φινλανδίας, Πανεπιστήμιο της Timisoara Ρουμανίας.

Η εναρκτήρια συνεδρία θα γίνει στην Πλάκα, κάτω από την σκιά της Ακρόπολης, σε ένα μέρος με εξαιρετικό συμβολισμό σε σχέση με το περιεχόμενο του συνεδρίου (Cultural Center University of Indianapolis, 5 Markou Avriliou, 2 Kiristou & Lysiou, St. Plaka) την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008 στις 10:00. Μετά την εναρκτήρια συνεδρία το συνέδριο θα συνεχιστεί στις Σπέτσες, στο παράρτημα του ΤΕΙ Πειραιά που εδρεύει στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών, κατά τις ημέρες 29,30 και 31 Μαΐου. Μετά το τέλος του συνεδρίου οι σύνεδροι θα επισκεφθούν άλλα μέρη με έντονο συμβολισμό, όπως την Επίδαυρο και τις Μυκήνες.

Τα συνεργαζόμενα ιδρύματα, Ακαδημίες και ενώσεις είχαν την ιδέα να ξεκινήσουν από την Αθήνα αυτή την πρωτοβουλία που αναφέρεται στα ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα σήμερα θέματα, όπως ενέργεια, περιβάλλον, τουρισμό και πληροφορική τεχνολογία, ως κύριο κόμβο των διαδρόμων επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας και σημείο συνάντησης των διαφόρων πολιτισμών με αφετηρία στις τρείς αυτές ηπείρους. Ελπίδα των διοργανωτών είναι το συνέδριο να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό πάνω στα σοβαρά προβλήματα της σύγχρονης ανθρωπότητας, να προωθηθούν λύσεις των προβλημάτων αυτών με τη βοήθεια της επιστήμης και με την ολόπλευρη συνεργασία επιστημόνων από 11 τουλάχιστον χώρες από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν πάνω από 50 επιστημονικές εργασίες που καλύπτουν όλα τα θέματα του συνεδρίου, ενώ κατά κατά την εναρκτήρια συνεδρία θα τιμηθούν προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών για την σημαντική συνεισφορά τους στην επιστήμη, όπως ο Νομπελίστας Χρ. Ζερεφός, η ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ Π. Ευθυμίου, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πειραιώς κ.ά. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα synenergy.teipir.gr και θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, στο οποίο η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, περιέχονται στην παραπάνω ιστοσελίδα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved