ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα ΕΕΔΕ: Διαχείριση υπηρεσιακών αλλαγών και πληροφορική (10/5/08)


Aθήνα 10.6.2008, 19:22
To Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΕΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών ATC και BRIDGE IT, διοργανώνει την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008 και ώρα 18.00, στο ξενοδοχείο Αthens Plaza στο Σύνταγμα (και όχι στο Ledra Marriott, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί), εσπερίδα με θέμα: “Διαχείριση αλλαγών επιχειρησιακών λειτουργιών και Πληροφοριακών Συστημάτων επιχειρήσεων ή οργανισμών. Η συμβολή της Πληροφορικής” (
Managing Changes in Business Processes and IT Operations).

Η εσπερίδα, που τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, απευθύνεται σε ανώτερα διοικητικά και διευθυντικά στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών, ανεξαρτήτως αντικειμένου δραστηριοποίησης.

Σκοπός της είναι να παρουσιάσει και αναλύσει τις κυριότερες πτυχές πρακτικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την επιτυχή εισαγωγή, διαχείριση και ολοκλήρωση αλλαγών στις λειτουργίες μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού και την υποστήριξη από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, και έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης Business Processing Modeling, που πραγματοποιήθηκε από το ΕΙΠ της ΕΕΔΕ.

Ειδικότεροι στόχοι της εκδήλωσης είναι:
- Να παρουσιάσει το βασικό εννοιολογικό, μεθοδολογικό επιχειρησιακό υπόβαθρο και τα μέσα εφαρμογής των διαχειριστικών αλλαγών για την:
- Ανάλυση της αναγκαιότητας υποστήριξης μιας επιχειρησιακής αλλαγής
- Εκτίμηση του αντίκτυπού της στην κουλτούρα και τον τρόπο εργασίας μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού
- Αποτίμηση του προσδοκώμενου οφέλους, σε συνάρτηση με το απαιτούμενο κόστος
- Ανάλυση του ενδεχόμενου ρίσκου και της προσέγγισης για την έγκαιρη διαχείρισή του 
- Σχεδιασμό και προγραμματισμό (Project Plan) ενός έργου διαχείρισης αλλαγών
- Κρίσιμοι παράγοντες στον σχεδιασμό της διαχείρισης μιας διαδικασίας αλλαγών (Critical Components in developing a Change management process)
- Μεθοδολογία και βέλτιστες πρακτικές παρακολούθησης της προόδου εφαρμογής της επιχειρούμενης αλλαγής
- Επικοινωνία της εν λόγω αλλαγής σε όλα τα ενδιαφερόμενα/ εμπλεκόμενα μέρη
- Να καταδείξει την αναγκαιότητα εισαγωγής και πρακτικής αξιοποίησης των εν λόγω εννοιών στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα, αλλά και τα συνήθη προβλήματα, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας προσπάθειας
- Να παρουσιάσει συγκεκριμένα παραδείγματα επιτυχούς υλοποίησης οργανωτικών έργων, που στηρίχθηκαν στη λογική μιας μεθοδικής, ευρείας και σταδιακής εφαρμογής σημαντικών αλλαγών σε πληροφοριακά συστήματα και είχαν πολυεπίπεδες θετικές συνέπειες για την επιχείρηση ή τον οργανισμό
- Να παρουσιάσει τις προοπτικές, που διανοίγονται, εν’ όψει της 4ης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ) και των αλλαγών που θα επιφέρουν κανονιστικές αλλαγές υπερεθνικής εμβέλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην ΕΕΔΕ, κ. Βάσω Ταξίδου, τηλ.: 210-2112000, eip@eede.gr.

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved