ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
4ο διεθνές συνέδριο "Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ" 25/11/08


Αθήνα 25.11.2008, 19:22
Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το θέμα «αναπηρία» και τα άτομα με αναπηρία δεν παρουσιάζονται στα ΜΜΕ με ορθό τρόπο. Οι σχετικές καταγραφές δείχνουν αμηχανία, ίσως έλλειψη των απαραίτητων γνώσεων ή συναισθηματική φόρτιση των παρουσιαστών ή όσων καταπιάνονται με το θέμα.

Οι διαπιστώσεις αυτές ώθησαν την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Ενημέρωσης να οργανώσει για μια ακόμη φορά, στις 22 και 23 Ιουνίου 2009, το 4ο Διεθνές Συνέδριο "Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ".

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διευρύνουν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Ενημερώνουν, ψυχαγωγούν, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Σε αυτά αντικατοπτρίζονται τα πρότυπα, οι πεποιθήσεις και οι αξίες της κοινωνίας, ενώ λειτουργούν και ως πρίσμα μέσω του οποίου ερμηνεύεται ο κόσμος που μας περιβάλλει. Τα ΜΜΕ μπορούν να αποτελέσουν ένα δυναμικό μέσο για την άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων. Μπορούν να συμβάλουν στην αποδοχή της κοινωνικής ποικιλομορφίας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: "Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα Μέσα και στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια για την άρση των αποκλεισμών στην ενημέρωση και άρση των στεροτύπων.  Είναι χρήσιμο να δημιουργηθεί  και να ενδυναμωθεί μια στάση στο αξιακό σύστημα των ΜΜΕ που θα επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία, όχι μόνο να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και την επικοινωνία, αλλά και να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή αυτής, ως εργαζόμενοι στα Μέσα.  Η δράση αυτή επιβάλλεται να ενταχθεί στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης".

Οι εργασίες
Μετά από τρία συνέδρια πάνω σ' αυτή τη θεματική, το προσεχές 4ο Διεθνές Συνέδριο στόχο έχει να προβληθούν οι συνιστώσες που διαμορφώνουν το νέο, δυναμικά εξελισσόμενο περιβάλλον των ψηφιακών Μέσων και του κοινωνικού internet (social web), των συμμετοχικών Μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συνεργασίας (blogs, facebook, myspace, wikis, κ.λπ).  Η πρόσβαση και η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στα κοινωνικά μέσα (social web) και στα κοινωνικά δίκτυα αποτελεί ισχυρό αίτημά τους. Επίσης, θα εξετάσει τη δυνατότητα παρουσίασης της αναπηρίας μέσω των διαφημιστικών μηνυμάτων, καθώς και τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στην αντίληψη που έχουμε για τα ΑμεΑ από μια τέτοια κίνηση.

Το Συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του, όπως και το περσινό, με ενεργό συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία, καθώς τα ίδια τα παιδιά μπορούν καλύτερα από τον καθένα μας να επικοινωνήσουν το μήνυμα που θέλουν μέσα από την καλλιτεχνική τους έκφραση.

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ - Από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις δικτυακές κοινότητες» θα λάβει χώρα στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Στοχεύει να επικεντρωθεί στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
1. Παρουσίαση της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών «για δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία» - Ισχύον νομικό πλαίσιο για τα Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ
2. Άτομα με Αναπηρία και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
3. Αναπηρία - Υπάρχει χώρος στη διαφήμιση; 
4. Άτομα με Αναπηρία από τα παραδοσιακά Μέσα στις δικτυακές κοινότητες
5. Αναπηρία: Παιδιά καινοτομούν και δημιουργούν τα δικά τους Μέσα Επικοινωνίας

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

*Για το 3ο Διεθνές Συνέδριο "Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ", που διοργανώθηκε από τη ΓΓΕ-ΓΓΕ στις 23-24 Ιουνίου 2008, διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved