ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
6ο φοιτητικό συνέδριο διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας 21/1/09


Αθήνα 21.1.2009, 11:47
«Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον» είναι το θέμα του 6ου Φοιτητικού Συνεδρίου Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ) που διοργανώνεται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την καθοδήγηση και επιστημονική επίβλεψη των μελών ΔΕΠ του Τμήματος.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων - ΕΕΔΕ στις 7 Μαΐου 2009.

Στόχος του 6ου ΦΣΔΕΤ είναι να αποτελέσει μια πανελλήνια επιστημονική συνάντηση μελών ΔΕΠ, νέων ερευνητών και μεταπτυχιακών φοιτητών, όπου θα ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στους τομείς της διοικητικής επιστήμης - τεχνολογίας και τον ρόλο τους στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον.

Στην εποχή μας το οικονομικό μας σύστημα, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, βρίσκεται αντιμέτωπο με συνεχείς και απρόβλεπτες αλλαγές οι οποίες επηρεάζουν την ζωή και την καθημερινότητα όχι μόνο του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά της κοινωνίας γενικότερα. Είναι συνεπώς αδήριτη ανάγκη να εξετάσουμε πολύπλευρα και σε βάθος το Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον, στοχεύοντας σε μια υγιή οικονομία που θα συμβάλλει καθημερινά στην πρόοδο του κοινωνικού συνόλου μέσω της ανόδου του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Αναπόφευκτα, αρωγοί σε μια τέτοια φιλόδοξη προσπάθεια, για όσους ασχολούνται και στοχεύουν να καθοδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη, είναι η Διοικητική Επιστήμη και η Τεχνολογία. Για τον λόγο αυτό το θέμα

Θεματολογία
Σε ότι αφορά τα αντικείμενα ενδιαφέροντος του Συνεδρίου, αυτά είναι τα ακόλουθα:
· διοικητική των επιχειρήσεων
· διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και μεταφορές
· διοίκηση παραγωγής και υπηρεσιών
· τεχνολογία λογισμικού
· προσομοίωση και συστήματα υποστήριξης αποφάσεων
· χρηματοοικονομική μηχανική
· αλγόριθμοι βελτιστοποίησης και εφαρμογές
· στρατηγική, επιχειρηματικότητα και καινοτομία
· διαχείριση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών και ηλεκτρονικού εμπορίου · διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και οργανωσιακής συμπεριφοράς / ψυχολογίας

Εκτός από τις προαναφερθείσες θεματικές ενότητες, κάθε εργασία που ανήκει στην ευρύτερη επιστημονική περιοχή της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι ευπρόσδεκτη.

Συμμετοχή
Η δήλωση συµµετοχής στο Συνέδριο γίνεται αυτόματα µε την υποβολή της περίληψης της εργασίας. Το αντίτιμο συµµετοχής στο 6ο ΦΣ∆ΕΤ διαμορφώνεται στα 20 ευρώ (10 ευρώ αποκλειστικά για τους προπτυχιακούς φοιτητές). Σε αυτή τη συµµετοχή συµπεριλαµβάνεται το δικαίωμα παρακολούθησης των εργασιών του Συνεδρίου, η διάθεση των πρακτικών του Συνεδρίου,  η διάθεση υλικού και η βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες για τον τρόπο κατάθεσης του αντιτίμου συµµετοχής στο 6ο ΦΣ∆ΕΤ παρέχονται στην διεύθυνση: http://www.dmst.aueb.gr/fsdet/.

Διαγωνισμός
Όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν, ταυτόχρονα µε την υποβολή της περίληψης της εργασίας, και το ενδιαφέρον τους για τη συµµετοχή στο διαγωνισμό του Συνεδρίου σχετικά µε την «ανάδειξη της καλύτερης εργασίας». Η συµµετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν είναι υποχρεωτική. Πληροφορίες, σχετικά µε το διαγωνισμό και το έπαθλο του, δίνονται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου (http://www.dmst.aueb.gr/fsdet/).

Η επιλογή της συγκεκριμένης εργασίας θα πραγματοποιηθεί από μια επιτροπή Καθηγητών από διάφορα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Όλες οι εργασίες (συµµετέχοντες ή µη στο διαγωνισμό) καλούνται να υποβληθούν µε e-mail στη διεύθυνση του Επιστημονικού Υπευθύνου του Συνεδρίου, κ. Ιωάννη Νικολάου (inikol@aueb.gr). 

Οδηγίες για τη συγγραφή της περίληψης και της ολοκληρωμένης εργασίας δίνονται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου (http://www.dmst.aueb.gr/fsdet/).

Επιτροπή
Η Επιστημονική Επιτροπή του 6ου ΦΣΔΕΤ αποτελείται από τους εξής Καθηγητές  του Τμήματος ΔΕΤ (αλφαβητικά):
· Βουδούρη Ειρήνη, Διοίκηση Επιχειρήσεων
· Βρεχόπουλος Αδάμ, Ψηφιακά Μέσα και Προσωποποιημένες Υπηρεσίες
· Δημητράτος Παύλος, Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων
· Νικολάου Ιωάννης, Οργανωσιακή Συμπεριφορά / Ψυχολογία
· Πραματάρη Κατερίνα, Πληροφοριακά Συστήματα και Εφοδιαστική Αλυσίδα
· Ταραντίλης Χρήστος, Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση Παραγωγής και Υπηρεσιών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved