ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο ΑΠΘ: Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες 4/3/09


Αθήνα 4.3.2009, 15:11
Με το σύνθημα «Κανένας φοιτητής με αναπηρία ή χρόνια νόσο με εμπόδια στη γνώση» η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης για την προσβασιμότητα των σπουδών των φοιτητών με αναπηρίες, διοργανώνει Συνέδριο, με τίτλο: «Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες».

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009 και ώρα 10.00, στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΑΠΘ. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Άννα Φαχαντίδου.

Η γλώσσα των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι η ελληνική. Οι ομιλίες ταυτόχρονα θα μεταφράζονται στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η κοινοτική διερμηνεία ελληνικής νοηματικής γλώσσας είναι μια υπηρεσία του ΑΠΘ που εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2008. Στόχος της είναι να εξυπηρετεί όλους τους κωφούς και βαρήκοους φοιτητές και φοιτήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήριο, με τίτλο: «Ελάτε να δημιουργήσουμε με τα μάτια κλειστά» που διοργανώνεται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αναπηρία Σήμερα», την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 και ώρες 9.00 με 13.00, στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή».

Επίσης, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 και ώρες 15.00 με 17.00 θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο σε πρωτοετείς φοιτητές με προβλήματα όρασης, για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη και ορισμένες τμηματικές βιβλιοθήκες του ΑΠΘ προκειμένου να εξυπηρετήσουν φοιτητές με πρόβλημα όρασης έχουν εξοπλιστεί, με ειδικά συστήματα που έχουν ως κύριο στόχο την πρόσβασή των φοιτητών με προβλήματα όρασης στην ακαδημαϊκή γνώση. Σκοπός των σεμιναρίων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή σε πρωτοετείς φοιτητές με πρόβλημα όρασης είναι να διερευνηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη χρήση Η/Υ για την εξυπηρέτησή τους είτε σε ιστοσελίδες που αφορούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα είτε σε ιστοσελίδες επιστημονικού και γενικού ενδιαφέροντος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5/3/2009 και την Παρασκευή 6/3/2009 στο ισόγειο κτιρίου διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Τη Δευτέρα 9/3/2009 και την Τρίτη 10/3/2009 οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. Την Τετάρτη 11/3/2009 οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο νέο κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ., στην αίθουσα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή για άτομα με προβλήματα όρασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved