ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο: Πληθυσμιακές τάσεις και προοπτικές 11/3/09
 


Αθήνα 11.3.2009, 15:33
Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Πληθυσμιακές Τάσεις και Προοπτικές: Ελλάδα και Ευρωπαїκή Ένωση» πραγματοποιεί το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας (ΚΕΕΚ) της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δημογραφικών Μελετών (ΕΔΗΜ), την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009 και το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας (έναρξη 9.30 π.μ.).

Το συνέδριο αναφέρεται, κυρίως, στις μεταπολεμικές τάσεις του πληθυσμού της Ελλάδας, στο πλαίσιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ, ταυτόχρονα, θα γίνει συνοπτική αναφορά στις αναμενόμενες εξελίξεις με χρονικό ορίζοντα το 2050. Επίσης θα διατυπωθούν σε αυτό πρότυπα δημογραφικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των πληθυσμιακών προβλημάτων της χώρας.

Οι δύο φορείς είχαν συνεργασθεί και κατά το έτος 1990 στα πλαίσια ειδικής δημογραφικής μελέτης, η οποία εκδόθηκε από το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας με τίτλο «Το Δημογραφικό Πρόβλημα της Ελλάδος, υπογεννητικότητα και γήρανση του πληθυσμού». Τα Πρακτικά του Συνεδρίου θα αποτελέσουν νέα δίγλωσση έκδοση, ελληνικά και αγγλικά, συνέχεια της πρώτης.

Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 210-6917538  και  210-3609990.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τις περιλήψεις των εισηγήσεων.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Περιλήψεις εισηγήσεων (αρχείο pdf 250 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved