ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διημερίδα: Doping, το φαινόμενο της «ντροπής» 12/3/09


Αθήνα 12.3.2009, 15:05
Διημερίδα με θέμα: Doping, το φαινόμενο της «ντροπής» για το Ολυμπιακό ιδεώδες και τις ανθρώπινες αξίες, θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου 2009, ώρες 16:30 - 21:15,  στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).

Η διημερίδα διοργανώνεται από το European Centre for the Quality of Life - E.C.Qua.L και το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ συμμετέχουν ο Δήμος Αθηναίων, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το πρόγραμμα "Αθήνα" του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Σε μια εποχή έντονου προβληματισμού, η διημερίδα, με βαθύτατη ειλικρίνεια και χωρίς σκοπιμότητες, επιθυμεί να εστιάσει το ενδιαφέρον της ενάντια στη «μάστιγα» του «doping», για την ενίσχυση της προστασίας όχι μόνο της υγείας των αθλητών ή των πρωταθλητών, αλλά γενικότερα της δημόσιας υγείας.

Στην διημερίδα αυτή, διαπρεπείς προσκεκλημένοι από όλους τους τομείς της, επιστημονιικής, πνευματικής, αθλητικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας καλούνται να αναπτύξουν έναν υγιή, ανοιχτό διάλογο χωρίς στεγανά, έχοντας πάντα γνώμονα το ευρύ κοινό και κυρίως τους νέους, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν ξεκάθαρα τους κανόνες της άθλησης και του πρωταθλητισμού.

Σκοπός της εκδήλωσης -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής- είναι: «να τεθούν καίρια ερωτήματα προς όλους τους φορείς καθώς και στον καθένα μας χωριστά». Στις στρογγυλές τράπεζες που διοργανώνονται, θα τεθούν προς συζήτηση, ερωτήματα όπως:
- Πότε και γιατί μιλάμε για το «doping» θεωρώντας το ως κάποιο πρόβλημα που  ανήκει αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό;
- Το “Doping” θεωρείται μονάχα ένα περιθωριακό πρόβλημα (ελεγχόμενο πληθυσμιακά);
- Υπάρχει ή όχι η συσχέτιση μεταξύ των ουσιών doping και των ναρκωτικών ή παραισθησιογόνων ουσιών.
-  Ο ρόλος της Βιοτεχνολογίας και της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην εξέλιξη και εξάπλωση του φαινομένου της «Ντροπής» “Doping”.
- Ο ρόλος των ΜΜΕ στη δημιουργία μίας σύγχρονης πραγματικότητας όσον αφορά το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις Ανθρώπινες Αξίες.
- Το γενετικό-Γονιδιακό Doping αποτελεί ένα μύθο ή μία μάστιγα στη σύγχρονη Ιατρική θεώρηση της «Δημόσιας Υγείας».
- Ο ρόλος της «Παιδείας» μας στην απόκτηση της σύγχρονης Γνώσης καλλιεργώντας νέες και υγιείς κουλτούρες και πρότυπα στις Νέες Γενιές, στους Νεοέλληνες.
- Τελικά, το Ολυμπιακό Ιδεώδες και οι ανθρώπινες Αξίες αποτελούν ‘έννοιες’ που μας αφορούν ή μας ξεπερνούν στα σύγχρονα συστήματα και στην καθημερινότητά μας;

Η είσοδος στην διημερίδα είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται να γίνει κράτηση θέσης, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την άφιξη. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

* Ακολουθούν ανακοίνωση και το πρόγραμμα της διημερίδας.

 

*  *  *

Ανακοίνωση
Διημερίδα με τίτλο:
Doping: Tο Φαινόμενο της «Ντροπής» για το
Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις Ανθρώπινες Αξίες
30-31 Μαρτίου 2009
Ίδρυμα Ευγενίδου

Η αρχή της προάσπισης της υγείας αποτελεί ένα παγκόσμιο κοινωνικό δόγμα, στην έννοια του οποίου έχουν υπάρξει πολλές απαραίτητες συμφωνίες (μη απόλυτα αποτελεσματικές) στην εκστρατεία εναντίον του «doping» από το 1950. Οι συμφωνίες αυτές δεν αφορούν μονάχα τους αθλητές-πρωταθλητές που συμμετέχουν σε μεγάλα διεθνή αθλητικά δρώμενα, αλλά και το ευρύτερο σύνολο των αθλητών. Έτσι, ο ρόλος του «doping» στην άθληση, αλλά και στη δημόσια υγεία αποτελεί μία σημαντική αναζήτηση για την κατανόηση της ανάπτυξης ουσιών-φαρμάκων που αφορούν την άθληση και για την ανάλυση της «αντι-doping» φιλοσοφίας και πρακτικής, η οποία έχει μοναδικό στόχο την διατήρηση των ανθρωπίνων αξιών και την υγιή ανάπτυξη και συντήρηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.
Η επιστημονική κοινότητα, αλλά και η κοινωνία θεωρεί ότι ήρθε η ώρα για μία πιο σοβαρή, ειλικρνή και οργανωμένη δράση ενάντια στους αθλητές-χρήστες ουσιών «doping», από τη στιγμή που η καθιέρωσή τους ως κοινά πρότυπα των νέων προκαλεί - πυροδοτεί και ευοδώνει την εξάπλωση της «ντροπής» του φαινομένου. Αναμφισβήτητα όμως, το γεγονός του φαινομένου που ονομάζεται “doping” πρέπει να τύχει της προσοχής όχι μόνο των ειδικών, αλλά και όλου του κοινωνικού συνόλου, δεδομένου ότι η ιατρική στον αθλητισμό και την άθληση έχει κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές και πολιτικές συνέπειες και διαστάσεις.
Αρκετοί διενθώς αναγνωρισμένοι μελετητές και ερευνητές του φαινομένου του “doping” θεωρούν ότι θα είχαμε μία πιο ρεαλιστική και λιγότερο ηθικοπλαστική προσέγγιση στο πρόβλημα του “doping” εάν η «υγεία» συνεχιζόταν να είναι η οδηγήτρια αρχή. Στην πραγματικότητα, το θέμα αυτό είναι πιο περίπλοκο, με τις αθλητικές αρχές να βρίσκονται υπό «άβολη» και δυσχερή θέση προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν την παρουσία του χρήστη όταν δεν μπορούν να την ελέγξουν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα οφέλη μίας επιτυχημένης «αντι-doping» προσπάθειας για τη δημόσια υγεία. Για το λόγο αυτό η WADA (World Anti-Doping Agency) καθώς και άλλοι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί δημιούργησαν ένα πλαίσιο για την πολιτική υποστήριξη που είναι απαραίτητες γενικεύοντας τα αποτελέσματα στην υγεία των πολιτικών και δράσεων «αντι-doping» στην ευρύτερη δημόσια υγεία. Έτσι, το σημαντικό ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς οι αθλητικοί οργανισμοί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μπορούν να συνεχίσουν να ελέγχουν την υγιή, σαφή κι ενιαία αντίληψη της πολιτικής περί “doping” ή “αντι-doping”.
Η διαφορά μεταξύ του doping για πρωταθλητισμό και στην ευρεία χρήση του doping κατά μεγάλο βαθμό σε κοινωνικό επίπεδο, οδηγεί και στη διαφωνία που υπάρχει όσον αφορά την Ιατρική, Νομική και Κοινωνικό-Οικονομική Προσέγγιση του “doping”. Τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα και η επισταμένη έμφαση στην εξάλειψη του φαινομένου του “doping” σε ένα μικρό ποσοστό πληθυσμού «πρωταθλητών» που αποτελείται από καλά ελεγχόμενους από ουσίες αθλητές, οδηγεί στον μη ενδελεχή έλεγχο και στην ανεπάρκεια πρόληψης, στη χρήση ουσιών και συμπληρωμάτων από ερασιτέχνες αθλητές όπου θεωρητικά είναι ακόμη σχεδόν «άγνωστη». Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ο λεγόμενος «ηθικός πανικός», πώς και γιατί νέοι κυρίως αθλητές πέφτουν στην χρήση στεροειδών γεγονός που τους οδηγεί τις περισσότερες φορές σε εξάρτηση και σε κοινωνική απομόνωση! Συχνά η χρήση των στεροειδών αναβολικών εκτός πρωταθλητισμού είναι φανερό ότι είναι αυξημένη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πραγματικό πρόβλημα, μία μάστιγα της κοινωνίας, μία εξαθλίωση των «Αξιών»
Με βαθύτατη ειλικρίνεια και χωρίς σκοπιμότητες, η διημερίδα αυτή θέλει να εστιάσει το ενδιαφέρον της ενάντια στη «μάστιγα» του «doping» για την ενίσχυση της προστασίας όχι μόνο της υγείας των αθλητών ή των πρωταθλητών, αλλά γενικότερα της δημόσιας υγείας. Έχει στόχο την ανάπτυξη ενός υγιούς ανοιχτού διαλόγου χωρίς στεγανά όχι μόνο όσον αφορά τους ειδικούς, αλλά έχοντας πάντα γνώμονα το ευρύ κοινό και κυρίως τους νέους, οι οποίοι οφείλουν να γωρίζουν ξεκάθαρα τους κανόνες της άθλησης και του πρωταθλητισμού. Σκοπός μας είναι να θέσουμε με την επιστημονική και κοινωνική αυτή εκδήλωση τα κάτωθι καίρια ερωτήματα προς όλους τους φορείς καθώς και στον καθένα μας χωριστά:
Α. Πότε και γιατί μιλάμε για το «doping» θεωρώντας το ως κάποιο πρόβλημα που ανήκει αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό;
Β. Το “Doping” θεωρείται μονάχα ένα περιθωριακό πρόβλημα (ελεγχόμενο πληθυσμιακά);
Γ. Υπάρχει ή όχι η συσχέτιση μεταξύ των ουσιών doping και των ναρκωτικώη ή παραισθησιογόνων ουσιών;
Δ. Ο ρόλος της Βιοτεχνολογίας και της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην εξέλιξη και εξάπλωση του φαινομένου της «Ντροπής» “Doping”.
Ε. Ο ρόλος των ΜΜΕ στη δημιουργία μίας σύγχρονης πραματικότητας όσον αφορά το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις Ανθρώπινες Αξίες.
ΣΤ. Το γενετικό-Γονιδιακό Doping αποτελεί ένα μύθο ή μία μάστιγα στη σύγχρονη Ιατρική θεώρηση της «Δημόσιας Υγείας».
Ζ. Ο ρόλος της «Παιδείας» μας στην απόκτηση της σύγχρονης Γνώσης καλιεργώντας νέες και υγιείς κουλτούρες και πρότυπα σις Νέες Γενιές, στους Νεοέλληνες.
Η. Τελικά, το Ολυμπιακό Ιδεώδες και οι ανθρώπινες Αξίες αποτελούν ‘έννοιες’ που μας αφορούν ή μας ξεπερνούν στα σύγχρονα συστήματα και στην καθημερινότητά μας;

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Προεδρείο

 

* * *

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Διημερίδας
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009
16.30 - 17.00  Άφιξη - Εγγραφές

Α. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
17.00 Η Ιστορία του Doping: Από τ’ Αρχαία Χρόνια στον 21ο Αιώνα
Αριστείδης Διαμαντής, Ιατρός, Δρ. Ιστορίας της Ιατρικής ΕΚΠΑ
17.20 Εισήγηση 2
Χαρά Σπηλιοπούλου, Δ/ντρια-Αν. Καθηγήτρια Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ
17.40 Εισήγηση 3
Γεώργιος Χρούσσος, Καθηγητής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (*)
18.00 Εισήγηση 4
Ζωή Παπαδοπούλου-Νταϊφώτη, Δ/ντρια-Καθηγήτρια Εργαστηρίου Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
18.20 Η πολιτεία και η κοινωνία μπροστά στο φάσμα γονιδιακού doping
Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
18.40 «Ο Λαγός και η Χελώνα»
Ευγένιος Τριβιζάς, Καθηγητής Εγκληματολογίας και Συγκριτικού Ποινικού Δικαίου και Διευθυντής Τμήματος Εγκληματολογικών Μελετών, Πανεπιστήμιο Reading, Συγγραφέας - Παραμυθάς (*)

Β. ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
18.40-19.00 Χαιρετισμοί
Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης, Πρόεδρος Ιδρύματος Ευγενίδου
Καθηγητής Αναστάσιος Καλοφούτης, Πρόεδρος E.C.Qua.L., Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Αν. Καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου, Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Καθηγητή Χρήστος Κίττας, Πρύτανης ΕΚΠΑ
Εκπρόσωπος Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Εκπρόσωπος Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εκπρόσωπος Υφυπουργείου Αθλητισμού
Βασίλης Κικίλιας, Πρόεδρος ΟΝΑ, Εκπρόσωπος Δήμου Αθηναίων

Την Τελετή Έναρξης θα κηρύξει ο Ακαδημαϊκός κ. Αντώνης Κουνάδης, Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ - Βαλκανιονίκης

19.00-19.10 Διάλειμμα

19.10-19.40  Εισαγωγική Ομιλία για το Στρογγυλό Τραπέζι 1
Τίτλος: η εξέλιξη της γενετικής και η εξέλιξη της έννοιας της ύβρεως
Αναστάσιος Κουράκης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Βουλευτής Συνασπισμού

Γ. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 1
19.45-21.15 Θέμα: Η Ιατρική, η Πολιτεία και η Κοινωνία μπροστά στο φαινόμενο της «Ντροπής» Doping
Συντονισμός: κ. Νίκος Στραβελάκης, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:
- Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (*)
- Βασίλης Κικίλιας, Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, Πρόεδρος ΟΝΑ
- Χαρά Σπηλιοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ
- Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Πατέρας Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Ψυχίατρος, Εκπρόσωπος Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος
- Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης, Προέδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών
- Βασίλης Πολύμερος, Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας
- Ηλίας Μπαζίνας, Δημοσιογράφος
- Γιάννης Ιωαννίδης, Υφυπουργός Αθλητισμού (*)
- Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ (*)
- Λιάνα Κανέλλη, Δημοσιογράφος, Βουλευτής ΚΚΕ (*)
- Αναστάσιος Κουράκης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Βουλευτής Συνασπισμού

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
16.30 - 17.00  Άφιξη-Εγγραφές
Α. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
17.00 Doping - Antidoping: Διαχρονική Θεώρηση του Προβλήματος
Κωσσταντίνος Μαραβέλιας, Αν. Καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
17.20 Εισήγηση 8
Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, Δ/ντής Εργαστηρίου Ελέγχου Doping, OAKA “Σπύρος Λούης”
17.40 Φαρμακολογική Προσέγγιση του Doping
Κώστας Πάντος, Αν. Καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
18.00 Εισήγηση 10
Παντελής Νικολαόυ, Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
18.20 Οικονομική Προσέγγιση του Doping
Ιωάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνικής Σχολής Δημόσια Υγείας
18.40 Εισήγηση 12
Βασίλειος Κοντοζαμάνης, Πρόεδρος ΕΟΦ (*)
19.0 Ολυμπιακό Ιδεώδες
Ιωάννης Λιάππας, Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Προγράμματος ΑΘΗΝΑ

19.00 – 19.10 Διάλειμμα

19.10-19.30 Εισαγωγική Ομιλία για το Στρογγυλό Τραπέζι 2
Τίτλος: Αθλητική Απόδοση: Επιστημονική Γνώση και το Ολυμπιακό Ιδεώδες
Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, Καθηγητής-Δ/ντής Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Β. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 2
19.30 – 21.00 Θέμα: Το Φαινόμενο της «Ντροπής» Doping. Τελικά ποιους αφορά, σε ποιους απευθύνεται και ποιοι το αντιμετωπίζουν;
Συντονισμός: κ. Θεόδωρος Κοτσώνης, Δημοσιογράφος

Ομιλητές
- Κωνσταντίνος Αγοραστός, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βουλευτής ΝΔ
- Εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (*)
- Βασίλειος Κοντοζαμάνης, Πρόεδρος ΕΟΦ (*)
- Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
- Ιωάννης Λιάππας, Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Προγράμματος ΑΘΗΝΑ
- Δημήτριος Κουτσούρης, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΕΜΠ, Φίλαθλος
- Παντελής Νικολάου, Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
- Ιωάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνικής Σχολής Δημόσια Υγείας
- Εκπρόσωπος ΤΕΦΑΑ (*)
- Κωνστατίνος Γεωργακόπουλος Δ/ντής Εργαστηρίου Ελέγχου Doping, OAKA «Σπύρος Λούης”
- Δημήτριος Παξινός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (*)
- Γεώργιος Μαυρωτάς, Λέκτορας Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Αθλητής Υδατοσφαίρισης, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Doping (ΕΣΚΑΝ)
- Κωνσταντίνος Πηλαδάκης, Πρόεδρος Superleague (*)

* Έχουν προσκληθεί

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved