ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα: Προβλήματα συμπεριφοράς και ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη σχολική τάξη 22/4/09


Aθήνα 22.4.2009, 16:04
"Προβλήματα συμπεριφοράς και ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη σχολική τάξη" είναι το θέμα επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιεί στις 9 Μαΐου στην Αθήνα και στις 10 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία Employ, υπό την επιστημονική επιμέλεια της Δρ. Εμμανουηλίδου Καλλιόπης, διδάσκουσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, MEdPsych, MEdCouns, Cert.Couns, MSc, PhD.

Η ημερίδα της Αθήνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του New York College (Λ. Αμαλίας 38, Σύνταγμα, Αθήνα) και της Θεσσαλονίκης στη συνεδριακή αίθουσα Αλέξανδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο).

Με δυό λόγια
Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο σύγχρονος εκπαιδευτικός σε όλες
τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έρχεται αντιμέτωπος με προβληματικές
συμπεριφορές μαθητών οι οποίες πηγάζουν από διάφορα αίτια. Καταστάσεις οι οποίες δυσχεραίνουν τόσο τις εκπαιδευτικές διαδικασίες όσο και την αρμονική συνύπαρξη του μαθητικού πληθυσμού στο σχολικό περιβάλλον. Η ημερίδα αυτή προσεγγίζει το θέμα της προβληματικής συμπεριφοράς από διάφορες οπτικές γωνίες και αναλύει τα επιμέρους θέματα.

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

10.30 - 12.30: Α’ Ενότητα
«Περιγραφή, αίτια και τρόποι αντιμετώπισης για συγκεκριμένα προβλήματα»
- Εξωτερικευμένες συμπεριφορές: επιθετικότητα, βία, βανδαλισμός, εκφοβισμός, παραβατικότητα, χρήση ουσιών.
- Εσωτερικευμένες συμπεριφορές: απόσυρση, θυματοποίηση, κατάθλιψη, φοβίες.
- Συμπεριφορές που συνδέονται με άλλα προβλήματα (π.χ. με μαθησιακές δυσκολίες). Η περίπτωση της υπερκινητικότητας.
- Ψυχοπαθολογικές διαταραχές και άλλες αποκλίνουσες συμπεριφορές.

12.30 - 13.00: coffee break
13.00 - 15.00: Β’ Ενότητα
«Ειδικότερες τεχνικές και συγκεκριμένα θέματα για τον εκπαιδευτικό»
- Πρακτικές τεχνικές αντιμετώπισης της προβληματικής συμπεριφοράς.
- Το θεσμικό πλαίσιο του σχολείου.
- Ο ρόλος της οικογένειας- η συνεργασία σχολείου-γονέων
- Θέματα αυτοανάπτυξης του εκπαιδευτικού: αυτοδιαχείριση και όρια
- Διαθεματικές ασκήσεις συναισθηματικής αγωγής για τη διαχείριση
προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο
- Μελέτες περίπτωσης.

15.00 - 15.30: Παραλαβή βεβαιώσεων.

Η εισηγήτρια
Η εισηγήτρια της ημερίδας Δρ. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι πτυχιούχος του τομέα Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου σπουδών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και απέκτησε μεταπτυχιακά μάστερ στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (MEd Psychology of Education), στη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση (MEd Counselling in Education) από το πανεπιστήμιο του Bristol και στην Εκπαιδευτική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Exeter (MSc in Educational Research). Στο Πανεπιστήμιο του Exeter ακολούθησε διδακτορικές σπουδές που οδήγησαν στην απόκτηση διδακτορικού στην Εκπαίδευση (PhD in Education), με θέμα τη χαρισματικότητα και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Παράλληλα εργαζόταν ως βοηθός έρευνας σε διάφορα προγράμματα του Πανεπιστημίου και ως βοηθός διδασκαλίας σε μαθήματα ερευνητικής μεθοδολογίας και εκπαίδευσης των χαρισματικών παιδιών. Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Αγγλία, παρακολούθησε πολλά σεμινάρια συμβουλευτικής και ψυχολογίας (συμβουλευτική παιδιών, εξαρτήσεις, θεραπεία μέσω τέχνης, διαχείριση άγχους, ομαδική θεραπεία, κτλ.) και απέκτησε δύο Certificates συμβουλευτικής, και συμβουλευτικής για διαταραχές πρόσληψης τροφής από το Iron Mill Institute.

Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στο Παιδαγωγικό
Ινστιτούτο (πρόγραμμα Διαχείρισης Σχολικής Τάξης), ως καθηγήτρια του
μαθήματος της συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού στην
ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης, ως καθηγήτρια κοινωνικής εκπαίδευσης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης. Διδάσκει ψυχολογία στo Κ.Ε.Σ. New York College και παράλληλα είναι διδάσκουσα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δραστηριοποιείται συγγραφικά και συνεδριακά, με μεγάλο εύρος
εισηγήσεων σε βρετανικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια και ασχολείται ιδιωτικά ως σύμβουλος αγωγής, εκπαίδευσης και ψυχολογίας σε συνεργασία με την εταιρεία Employ και ως εισηγήτρια σε βιωματικά και/ή εκπαιδευτικά
σεμινάρια. Στο συγγραφικό επίπεδο, εκτός από δημοσιεύσεις σε περιοδικά του χώρου, έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη του πρώτου ποιοτικού οδηγού ολιστικής αξιολόγησης χαρισματικότητας καθώς και προγράμματος συναισθηματικής αγωγής για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Είναι μέλος των BPS (British Psychological Society), ECHA (European Council of High Ability), World Council for Gifted and Talented Children, NACE (National Association for Able Children in Education) και της Επιστημονικής Ένωσης ΕκπαίδευσηςΕνηλίκων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις εκπαιδευτικές και
συναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών και των οικογενειών τους και εκτείνονται στα ακόλουθα: ποιοτική αξιολόγηση νοημοσύνης, ενήλικη χαρισματικότητα, αίτια-διαχείριση άγχους, διαταραχές
πρόσληψης τροφής (συναισθηματική υπερφαγία), συναισθηματική νοημοσύνη
και αγωγή, κοινωνικές δεξιότητες, διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολικό χώρο, αγωγή υγείας και θεραπευτική χρήση των τεχνών.

Πληροφορίες
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ημερίδας, τηλ.: 2310-230545, φαξ: 2310-230415, κιν.: 6971670111, 
info@e-employ.gr, www.e-employ.gr. Ώρες επικοινωνίας: 10:00 έως 19:00, καθημερινά από Δευτέρα - Παρασκευή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved