ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο τέχνης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης 26/5/09

Αθήνα 26.5.2009, 15:34
Το πρώτο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Τέχνης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική και κοινωνική παρέμβαση, διοργανώνουν στην Αθήνα το Ίδρυμα Ευγενίδου κα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Μπροστά στη φανερά και κραυγαλέα ανησυχητική παρακμή της φύσης και του περιβάλλοντος, μπροστά στην ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεπέρασε τα οικολογικά περιθώρια της γης, μπροστά σε καταστροφές βιβλικών διαστάσεων του πλανήτη και το εναγώνιο παγκόσμιο αίτημα του σύγχρονου ανθρώπου για τη σωτηρία του, το Ίδρυμα Ευγενίδου κα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ενώνουν τις φωνές τους και αναζητούν λύσεις που θα εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον στο οποίο ο άνθρωπος θα εξακολουθήσει να προοδεύει αλλά και - κυρίως - να ζει!!

Προκρίνοντας την Τέχνη ως εργαλείο εκπαίδευσης για το περιβάλλον, οραματίζονται ένα «διαφορετικό σχολειό» ώστε οι επερχόμενες γενιές να μπορέσουν να συγχωρήσουν τα λάθη μας.

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, περιβαλλοντικές οργανώσεις και Μουσεία αθροίζουν τις φωνές τους μαζί μας, ανταλλάσσουν απόψεις, συζητούν διεξοδικά και προτείνουν την Τέχνη ως προϋπόθεση παιδείας και καθοριστικό πυλώνα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Καταλυτική πρόκληση για τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου, σήμερα όπου η περιβαλλοντική κρίση αφορά τα πάντα και όλους μας, στάθηκε ο κοινός προσανατολισμός του Ιδρύματος Ευγενίδου αλλά και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για τον επιτελικό και ουσιαστικό ρόλο της ΤΕΧΝΗΣ στη χάραξη …καθαρών οριζόντων και αξιών αλλά και το βαθύ κοινό πιστεύω ότι αν …ονειρευθούμε θα κάνουμε κάτι. Κι όταν κάνουμε κάτι θα ονειρευθούμε ξανά!

Έκθεση
Συγχρόνως στο Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξενείται η έκθεση "Eco Art", 26 καταξιωμένων καλλιτεχνών, εστιασμένη στο δένδρο, στο δάσος και την ανακύκλωση, την οποία θα εγκαινιάσει ο υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος, υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Ιδρύματος Ευγενίδου για καλλιέργεια της φιλ-οικο-τερης συνπεριφοράς όλων μας και που για άλλη μια φορά θα συμβάλλει με πυξίδα την Τέχνη, στο μαθησιακό ταξίδι και στην περιπέτεια της γνώσης μικρών και μεγάλων.

Η έκθεση θα «ανοίξει» την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ίδρυμα Ευγενίδου /
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
Μάιος 2009 

Μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική και κοινωνική παρέμβαση για το περιβάλλον

Συγχρόνως στο Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξενείται έκθεση 26 καταξιωμένων καλλιτεχνών εστιασμένη στο Δένδρο το Δάσος και την Ανακύκλωση που για άλλη μια φορά θα συμβάλλει με πυξίδα την ΤΕΧΝΗ στο μαθησιακό ταξίδι και στην περιπέτεια της γνώσης.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μην τη χάσετε! Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved