ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο: Αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων στη δόμηση 28/5/09
 


Αθήνα 28.5.2009, 10:54
Μπορεί η τέφρα και ο γύψος που παράγονται στους ΑΗΣ-ΔΕΗ να αξιοποιηθούν ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον; Είναι εφικτό οι σκωρίες χαλυβουργιών, τα παραπροϊόντα βιομηχανίας μαρμάρου και γυαλιού, τα οικοδομικά απορρίμματα, τα ανακυκλωμένα ελαστικά και πλαστικά να απορροφηθούν με οικονομικό και τεχνικό όφελος στον ευρύτερο δομικό τομέα;  Πως μπορεί να ανακουφιστεί το επιβαρυμένο περιβάλλον ιδιαίτερα των περιοχών που τα παράγουν;  Μπορεί η διαχείρισή τους να οδηγήσει ακόμα και σε αύξηση της απασχόλησης;

Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου, με θέμα «Αξιοποίηση Βιομηχανικών Παραπροϊόντων στη Δόμηση», που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 3 Ιουνίου 2009, στο Μουσείο Αιανής στην Κοζάνη. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2009 και ώρα 14:00.

Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατεί το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ σημαντική είναι και η προσφορά των ερευνητών των ελληνικών Πανεπιστημίων στην προώθηση των εγχώριων βιομηχανικών παραπροϊόντων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών Βιομηχανικών Παραπροϊόντων (ΕΒΙΠΑΡ) με Πρόεδρο την Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ιωάννα Παπαγιάννη και με έδρα το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το ΤΕΕ - Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και την ΑΝΚΟ.(Αναπτυξιακή Δυτ. Μακεδονίας ΑΕ).

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχουν ξένοι και Έλληνες ειδικοί επιστήμονες καθώς και εκπρόσωποι των βιομηχανιών και του επιχειρηματικού κόσμου. Τους συνέδρους θα απασχολήσει, με ειδική συνεδρία, η περιβαλλοντική νομοθεσία που αφορά στα παραπροϊόντα, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.evipar.org.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα του συνεδρίου (αρχείο pdf 391 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved