ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
ΑΠΘ: Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες 10/7/09


Αθήνα 10.7.2009, 12:54
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 13 έως και 15 Ιουλίου 2009 το 6ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ΝΝ09).

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθεί και το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (SS-NN09), από τις 11 έως και τις 17 Ιουλίου 2009.

Η διοργάνωση γίνεται από το Διατμηματικό - Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες» του ΑΠΘ και υποστηρίζεται από το Θεματικό Δίκτυο Νanonet και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN.

Το NN09 αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ενδιαφέρονται και ειδικεύονται στην περιοχή των Νανοεπιστημών kai Νανοτεχνολογιών. Σκοπός του Συνεδρίου ΝΝ09 είναι να προάγει τις επιστημονικές συζητήσεις, τη δικτύωση και συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων στα θέματα των Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών, όπως επίσης και να γνωστοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Οι θεματικές ενότητές του NN09 είναι:
• Οργανικά Ηλεκτρονικά και Νανοηλεκτρονική
• Νανοβιοτεχνολογία και Νανοϊατρική
• Λεπτά Υμένια, Μετα-υλικά και Spintronics
• Νανοϋλικά και Νανομηχανική
• Νανοτεχνολογία στην Ενέργεια και το Περιβάλλον
• Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Νανοκλίμακα
• Νανοτεχνολογία στην Ασφάλεια και την Εκπαίδευση
• Νανομετρολογία και Επιστημονικά Όργανα
• Εμπορευματοποίηση της Νανοτεχνολογίας

Oι ενότητες περιλαμβάνουν περισσότερες από 250 συμμετοχές από 40 χώρες και προσκεκλημένες ομιλίες από διεθνώς διακεκριμένους επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς στον τομέα της βιομηχανίας, προφορικές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις αφίσας. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Επιστημονικών Οργάνων που σχετίζονται με τη Νανοτεχνολογία.

Το SS-NN09 διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο ΑΠΘ με σκοπό να προσφέρει μια λεπτομερή παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με τις Νανοεπιστήμες, και τις προοπτικές για μεταφορά αυτών των εξελίξεων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών. Στο SS-NN09 θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 φοιτητές και επιστήμονες από 25 χώρες. Στόχος του SS-NN09 είναι η εκπαίδευση των ερευνητών, αποφοίτων και των νέων στους τομείς των νανοεπιστημών και νανοτεχνολογιών.

Το NN09 και το SS-NN09 έχουν καθιερωθεί ως τα σημαντικότερα γεγονότα στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας στη Νότια Ευρώπη, ενδυναμώνοντας έτσι το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Α.Π.Θ. σε αυτό το πεδίο. Πληροφορίες σχετικά με το NN09 και SS-NN09 δίνονται στην Ιστοσελίδα http://nnconf.physics.auth.gr/ .

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από το θεματικό δίκτυο Νanonet (http://www.nanonet.gr) και είναι μία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2003 από το ΑΠΘ, για την προώθηση της συνεργασίας και επικοινωνίας ερευνητικών και επιχειρηματικών φορέων που ασχολούνται ενεργά με τον τομέα των Νανοτεχνολογιών και Nανοβιοτεχνολογιών. Σήμερα, συμμετέχουν 155 Εργαστήρια από την Ελλάδα και την Ευρώπη, με στόχο το συντονισμό των δράσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, στα πλαίσια των Ν&Ν και την ενίσχυση των δεσμών του με την παραγωγή.

Οι θεματικές ενότητες του Nanonet καλύπτουν: α) Νανοϋλικά - Οργανικά Ηλεκτρονικά και Nανοηλεκτρονική και Νανομηχανική, Νανοβιοτεχνολογία και Νανοϊατρική, Νανοτεχνολογία στην Ενέργεια και Περιβάλλον.

Η λειτουργία του Δικτύου αποκτά βαρύνουσα σημασία στην εποχή μας καθώς οι ραγδαίως αναπτυσσόμενες περιοχές των Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο ως ο σημαντικότερος μοχλός ανάπτυξης των σύγχρονων τεχνολογιών και οικονομιών.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του Νanonet την Τρίτη 14 Ιουλίου 2009 στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Επίσης, η στενή σύνδεση και αλληλεπίδραση του Δικτύου Νanonet με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες" του ΑΠΘ έχει σαν αποτέλεσμα την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των νέων επιστημόνων ικανών να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις των Ν&Ν και να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ολοένα και υψηλότερες απαιτήσεις του επιστημονικού και βιομηχανικού τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved