ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διεθνές συνέδριο: Mathematical Sciences and Philosophy in the Mediterranean and the East 27/7/09


Αθήνα 29.7.2009, 21:12
Διεθνές Συνέδριο Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης με θέμα:
Mathematical Sciences and Philosophy in the Mediterranean and the East διοργανώνεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από 4 - 8 Αυγούστου 2009 στο Ξενοδοχείο Σίσσυ, στα Καμένα Βούρλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΑΠ, το συνέδριο συνιστά μια από τις ελάχιστες στην Ελλάδα προσπάθειες επιστημονικής συνεργασίας ανάμεσα σε επιστήμονες της Ευρώπης και την Άπω Ανατολής - Κίνας, Κορέας και Ιαπωνίας, στο οποίο θα τιμηθεί ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκυο Chikara Sasaki (Πανεπιστήμιο Τόκυο, Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Τμήμα Μαθηματικών Επιστημών). Ο Καθ. Sasaki, ειδικός στη Ιστορία των Μαθηματικών Παραδόσεων Ανατολής-Δύσης και μαθητής του μεγάλου ιστορικού των επιστημών Thomas Kuhn, θα τιμηθεί μεταξύ άλλων και για τη συμβολή του στην έκδοση στα ιαπωνικά της αρχαίας ελληνικής επιστημονικής κληρονομιάς.

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Καθ. Roshdi Rashed (CNRS), ειδικός στην Ιστορία της Αραβικής Επιστήμης, (μέλος της Académie Internationale d'Histoire des Sciences, μετάλλιο Alexandre Koyré, μέλος της Λεγεώνας της Τιμής (Légion d’Honneur) και ο Kαθ. Liu Dun, του Ινστιτούτου Ιστορίας των Φυσικών Επιστημών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, πρώτος αντιπρόεδρος του Τομέα Ιστορίας της Επιστήμης και Τεχνολογίας της Διεθνούς Ενώσεως Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved