ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα: Design S: Ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον 27/8/09

Αθήνα 27.8.2009, 15:50
Σε μια ειδική σειρά εκδηλώσεων, που φέρει τον γενικό τίτλο: «Design S: Ποιότητα Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον. Καινοτομία, υψηλή τεχνολογία, Νέες Ιδέες, με επίκεντρο την ανθρωπότητα και τη φύση», σας προσκαλούν η Σουηδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ίδρυμα Ευγενίδου, από 11 έως 27 Σεπτεμβρίου 2009.

Η σειρά των εκδηλώσεων αυτών περιλαμβάνει τη βραβευμένη έκθεση Σουηδικού Design “Design S” αλλά και δύο ενδιαφέρουσες Ημερίδες με προσκεκλημένους από την Σουηδία και την Ελλάδα, και στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα σε Σουηδούς και Έλληνες, ανάμεσα σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές αλλά και τον καθένα από εμάς ώστε να αναζητηθούν «όμορφες» και υλοποιήσιμες φόρμες, ιδέες  και σχέδια προσανατολισμένα στην δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος και μιας ανθρώπινης αξιοπρεπούς καθημερινής πραγματικότητας.

Καινοτόμες λύσεις, προτάσεις που παρακολουθούν την αιχμή της τεχνολογίας αλλά και νέες ιδέες, μέσα από την εμπειρία του Σουηδικού μοντέλου ανάπτυξης, έρχονται να μας προβληματίσουν και ενδεχομένως να μας επηρεάσουν προς το καλύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιούνται στην Αθήνα με την ευκαιρία της ανάληψης από την Σουηδία της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έκθεση βραβευμένου Σουηδικού Design
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τα εγκαίνια της έκθεσης Βραβευμένου Σουηδικού Design «Design S». H έκθεση, που θα  11-27 Σεπτεμβρίου  2009 περιλαμβάνει όλα τα βραβευμένα αντικείμενα του ομώνυμου διαγωνισμού, αντικείμενα τα οποία  πέρα από την ποιότητα και τον υψηλό σχεδιασμό τους, στόχο έχουν να αποδείξουν ότι στην καθημερινή μας ζωή μπορούμε να εντάξουμε αντικείμενα χρήσιμα και όμορφα, αντικείμενα όμως που σέβονται το περιβάλλον και την φύση γενικότερα, και επιτρέπουν στην δημιουργία μίας βιώσιμης κοινωνίας.

Το Βραβείο Σουηδικού Design «Design S», αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό στον χώρο του design στη Σουηδία. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι την έκθεση έχουν υποδεχθεί ήδη πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον  και το Αμβούργο, ενώ μετά την Αθήνα αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Τόκυο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί κάτω από τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του Παλαιού Θόλου του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009, με σπουδαίους  προσκεκλημένους και η είσοδος -ειδικά για τα εγκαίνια- θα είναι δυνατή μόνον με πρόσκληση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό -με ελεύθερη είσοδο- από τις 11 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2009. Αποκλειστικός χορηγός της είναι η Σουηδική Εταιρία SAAB.

Design για μία καλύτερη ποιότητα ζωής
Ποιοτικό Design. Δημιουργικότητα. Μαζική παραγωγή. Ανάγκες της παγκόσμιας και τοπικής ανταγωνιστικής αγοράς. Κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών. Πωλήσεις. Προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον και την φύση που μας φιλοξενεί. Οι τάσεις του Σουηδικού Design. Το σήμερα του ελληνικού design.

Aυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα δώσουν αφορμή για διάλογο στην Ημερίδα με τίτλο «Design για μία καλύτερη ποιότητα ζωής», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 16.30.

Σημαντικοί Σουηδοί Σχεδιαστές κι ανάμεσα τους ο κος Matias Cindric Προϊστάμενος Σχεδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας SAAB, η κα Εwa  Kumlin Διευθύντρια της Svensk Form, αλλά και νέοι σχεδιαστές από την Σουηδία και την Ελλάδα παρουσιάζουν τον δικό τους τρόπο σκέψης.

Την ημέρα εκείνη το ενδιαφέρον θα τραβήξουν επίσης. δυο περιφερειακές εκθέσεις που θα καλύψουν τον 1ο όροφο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πρόκειται για την «Ειδική Έκθεση Design της SAAB» όπως επίσης και για την έκθεση «Μερικά «πράγματι» χρήσιμα αντικείμενα design, από επιλογές του Martin Olofsson». Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με μικρές παρουσιάσεις «έκπληξη», Σουηδών designers, σε ένα πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί στον Θόλο του Παλαιού Πλανηταρίου εκεί που φιλοξενείται η Έκθεση «Design S». 

Επίσημη γλώσσα της Ημερίδας θα είναι τα Αγγλικά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, απαραίτητη όμως θα είναι η δήλωση συμμετοχής.

Το αστικό περιβάλλον στον 21ο αιώνα
Ο κ. Gunnar Wieslander Υφυπουργός Εμπορίου της Σουηδίας,  Δήμαρχοι πόλεων της Σουηδίας και της Ελλάδας και βέβαια εκπρόσωποι του Δήμου Στοκχόλμης, του Δήμου που απέσπασε το «Βραβείο: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2010» παρουσιάζουν τις δικές τους εμπειρίες και προτείνουν πετυχημένα «σχήματα» και λύσεις για την διαμόρφωση ενός υγιούς αστικού περιβάλλοντος. Σουηδοί και Έλληνες ειδικοί παρουσιάζουν έξυπνες βιώσιμες και ήδη επιτυχημένες λύσεις και μεταφέρουν στο κοινό αισιόδοξα μηνύματα για μία καλύτερη ζωή μέσα στην πόλη που μας φιλοξενεί. Τον συντονισμό της ημερίδας θα έχει αναλάβει η κα Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Δημοσιογράφος στην τηλεόραση του SKAI.

Η ημερίδα ξεκινά στις 9.30 π.μ. και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία προς και από ελληνικά και αγγλικά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, απαραίτητη όμως θα είναι η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες
Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Σουηδικής Πρεσβείας στην Αθήνα
www.swedenabroad.com/athens, καθώς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου www.eugenfound.edu.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved