ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών 15/9/09
 


Θεσσαλονίκη 15.9.2009, 10:32
Το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών που διοργανώνεται από το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2009, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φυσικής και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 18.30, στο Τελλόγλειο, ενώ η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από τον Δρ. Eric Dooryhee, του Πανεπιστημίου CNRS της Γαλλίας, και θα αφορά στη μελέτη αντικειμένων τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς με ακτίνες Χ που παράγονται σε επιταχυντές ηλεκτρονίων.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται νέες και καινοτόμες εξελίξεις σε βιομηχανικά υλικά, υλικά υψηλής τεχνολογίας, νανοϋλικά και συντήρηση έργων τέχνης. Ειδικότερα θα παρουσιαστούν ομιλίες και εργασίες που αφορούν στη μελέτη υλικών τεχνολογίας που βρίσκουν εφαρμογές και στην καθημερινή ζωή όπως τρανζίστορ, laser και φωτοδίοδοι (LED), οθόνες υγρών κρυστάλλων, φωτοβολταϊκά, οπτικές ίνες, συσκευές μαγνητικής εγγραφής, αδρανοποιημένα εργοστασιακά απόβλητα, πλαστικά, βιοσυμβατά υλικά, ανοξείδωτα κράματα υλικά ανθεκτικά σε ακραίες συνθήκες, σύνθετα υλικά, αντικείμενα τέχνης και πολλά άλλα.

Ειδικότερα, οι θεματικές περιοχές του Συνεδρίου είναι:
• Φωτονική και οπτοηλεκτρονική
• Δομικές, μηχανικές και οπτικές ιδιότητες της συμπυκνωμένης ύλης
• Ηλεκτρονικές ιδιότητες, ημιαγωγοί και διατάξεις
• Μαγνητισμός και υπεραγωγιμότητα
• Φυσική των επιφανειών και της νανοκλίμακας
• Ανομοιογενή υλικά, πολυμερή και βιοϋλικά
• Εφαρμογές σε αντικείμενα τέχνης και αρχαιολογικά υλικά.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο είναι συνέχεια μιας σειράς πετυχημένων συνεδρίων που διοργανώνονται από το 1982 και συσπειρώνουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στα πεδία της Φυσικής, Χημείας, Επιστήμης και Μηχανικής των Υλικών. Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν 200 επιστήμονες από Τμήματα Φυσικής, Χημείας, Επιστήμης Υλικών, Πολυτεχνικές Σχολές καθώς και Ερευνητικά Κέντρα.

Ιστορικά αναφέρεται ότι το 1ο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και στην αργυρή του επέτειο επιστρέφει στην πόλη και στο Τμήμα του ΑΠΘ που το θεμελίωσαν.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 281 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved