ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Στη Θεσσαλονίκη το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο για Διεπιφάνειες Φυσαλίδων και Σταγόνων 21/9/09
 


Θεσσαλονίκη 21.9.2009, 22:13
Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο για Διεπιφάνειες Φυσαλίδων και Σταγόνων θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 23 έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθν. Αμύνης και Αλ. Σβώλου) και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Ινδία και πολλές άλλες χώρες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι η βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα φυσικοχημικών και ρεολογικών ιδιοτήτων διεπιφανειών μεταξύ αερίων, υγρών, και στερεών που αφορά στο πλήθος εφαρμογών όπως: τρόφιμα, φάρμακα, απορρυπαντικά, καλλυντικά, διεργασίες καθαρισμού αποβλήτων, διαστημικές εφαρμογές διαχωρισμών και επεξεργασίας υγρών κ.α.

Η επιστημονική περιοχή που καλύπτει το συνέδριο εξετάζει τις ιδιότητες διεπιφανειών και την αλληλεπίδραση φάσεων όπως: Αν ένα γαλάκτωμα μένει σταθερό στο χρόνο ή χαλάει γρήγορα. Αν ένας αφρός είναι σταθερός και συνεκτικός ώστε να μπορεί να «λειτουργήσει» ως τρόφιμο όταν τρώγεται π.χ. παγωτό, μαγιονέζα κ.ά. Αν μια φαρμακευτική ουσία μπορεί να διασπαρθεί μέσα σε μικρά σταγονίδια ώστε να αποτελέσει φάρμακο εντοπισμένης χρήσης. Αν μια ουσία μειώνει σημαντικά την επιφανειακή τάση του υγρού ώστε αυτό να μπορεί να σπάσει σε πολύ μικρά σταγονίδια και να διαποτίσει με επιτυχία υφάσματα και άλλες επιφάνειες και να επιτελέσει απορρυπαντική δράση. Αν κάποιες φυσαλίδες μπορούν να διασπαρθούν και να χρησιμοποιηθούν για απομάκρυνση αιωρούμενων ρύπων μέσα σε υγρά απόβλητα. Αν υπάρχει επαρκής τριχοειδής δύναμη που να μπορεί να μεταφέρει υγρά μέσα από μικρούς σωλήνες σε εφαρμογές θέρμανσης/ψύξης σε διαστημικά και άλλα οχήματα κ.ά.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 505 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved