ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διεθνές συνέδριο για μηδενικά απόβλητα 23/9/09


Αθήνα 23.9.2009, 20:22
Την διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου της με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Στοχεύοντας σε μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων», στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2009 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ανακοίνωσε χθες κατά τη δίαρκεια συνέντευξης Τύπου η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ).

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε με χαιρετισμό του ο κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, Πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Λαμιέων, ενώ τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου και της θεματολογίας που πραγματεύεται ανακοίνωσαν οι κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Μπούρκας, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, και κα Κάτια Λαζαρίδη, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει βήμα συζήτησης και διαβούλευσης ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης, για την προώθηση λύσεων ολοκληρωμένης και βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων. Επιπλέον, το Συνέδριο εστιάζει στις αλλαγές που συμβαίνουν στο πεδίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης των 27, κάτω από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών  πόρων.

Το κύριο μέρος της συνέντευξης Τύπου εστίασε στις ειδικά διαμορφωμένες θεματικές ενότητες του Συνεδρίου που δημιουργήθηκαν ώστε να καλύψουν ευρέως το θέμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων. Πιο αναλυτικά: ΦοΔΣΑ - Παρόν και Μέλλον, Περιορισμός Παραγωγής Αποβλήτων, Ανακύκλωση - Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης, Μέθοδοι βιολογικής επεξεργασίας, Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων, Τελική Διάθεση (ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ), Συλλογή - Μεταφορά - Μεταφόρτωση, Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων, Διαχείριση Αδρανών Αποβλήτων, Χρηματοδοτήσεις έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Συμμετοχή και Ευαισθητοποίηση Πολιτών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου θα είναι οι διεθνούς κύρους επιστήμονες κα Ana Loureiro, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για θέματα Επικοινωνίας της ISWA και κ. Stephane Buffetaut, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου για τα Βιοαποδομήσιμα Απόβλητα.

Επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο και έργο που επιτελεί η ΕΕΔΣΑ στο πλέον επίκαιρο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ο κ. Γ. Κοτρωνιάς, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η θετική ανταπόκριση της ΚΕΔΚΕ να υποστηρίξει το Συνέδριο, θέτοντάς το υπό την αιγίδα της, αποδεικνύει ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας και προτεραιότητας.

Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένας φορέας όπως η ΕΕΔΣΑ στην ουσιαστική βελτίωση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη χώρα μας. 

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ αποσκοπεί να αναδείξει τόσο τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας, όσο και του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πολιτικού χώρου.

«Στο Συνέδριο αυτό, εκτός από τις θέσεις της επιστημονικής κοινότητας σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το ρόλο του υπό σύσταση Υπουργείου Περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ρόλου των ΦοΣΔΑ, τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και των ΜΚΟ. Τέλος, θα υπάρξουν εισηγήσεις για τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις καθώς και για τον τρόπο εξασφάλισής τους», επεσήμανε ο κ. Κ. Μπούρκας, συμπληρώνοντας: «Για το σκοπό αυτό έχουμε επιδιώξει την από κοινού συμμετοχή επιστημόνων, μελών της Ελληνικής Βουλής, εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά και Φορέων που ασχολούνται ενεργά με τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων για να ανταλλάξουν απόψεις κατά τη διάρκεια συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης».  

Από πλευράς της, η κ. Κ. Λαζαρίδη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το σημείο ‘μηδέν’ έχει πλέον παρέλθει! Το φλέγον ζήτημα των στερεών αποβλήτων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και τώρα είναι η στιγμή που δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς οφείλουν παράλληλα να εστιάσουν στην υιοθέτηση λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης. Το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ έρχεται να δώσει βήμα για διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και μελέτες σε καίριους τομείς όπως: η βιολογική επεξεργασία και η ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων (με θερμικές και βιολογικές μεθόδους) και η τελική διάθεσή τους (ΧΥΤΑ & ΧΑΔΑ), η διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και η συλλογή, μεταφορά και μεταφόρτωση των απορριμμάτων».

Για περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ, που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.eedsa.gr.

H Εταιρεία
Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που σήμερα αριθμεί 350 μέλη (295 φυσικά πρόσωπα και 55 φορείς και εταιρείες). Τα μέλη της (Καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, στελέχη Υπουργείων και ΟΤΑ, μελετητές, κατασκευαστικές εταιρείες, Οικολογικές Οργανώσεις κ.ά.) καλύπτουν όλο το πεδίο της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.

Σκοπός της εταιρείας είναι η προαγωγή της χρήσης αποδεκτών μεθόδων και συστημάτων ΔΣΑ και η καλλιέργεια των σχετικών επιστημονικών μεθόδων και εφαρμογών με απώτερο στόχο τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της ποιότητας του περιβάλλοντος και την προστασία και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας. 

Είναι Εθνικό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (International Solid Waste Association, ISWA). H ISWA είναι ένας παγκοσμίου εμβέλειας μη κερδοσκοπικός φορέας, σύμβουλος της ΕΕ και του OΗΕ, συνεργάζεται στενά με το UNEP συνενώνοντας οργανισμούς, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που καλύπτουν όλο το πεδίο δράσης της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved