ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση: Ο παγκόσμιος ρόλος και η δυναμική του ΜΙΤ στα πεδία της ναυπηγικής και της μηχανολογίας 29/9/09


Αθήνα 29.9.2009, 08:18
"Ο παγκόσμιος ρόλος και η δυναμική του  ΜΙΤ στα πεδία της ναυπηγικής και της  μηχανολογίας" είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Σύλλογος αποφοίτων του ΜΙΤ την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 19:00 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ομιλητές είναι οι καθηγητές του ΜΙΤ Mary Boyce (επικεφαλής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών) και Μιχάλης Τριανταφύλλου (Διευθυντής του Κέντρου Θαλάσσιων Τεχνολογιών), οι οποίοι μας προσκαλούν σε μία συναρπαστική συζήτηση για τις δυνατότητες που ανοίγονται, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενασχοληθούν με τους σχετικούς τομείς του Πανεπιστημίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουν προκύψει στον τομέα της Μηχανολογίας και της Ναυπηγικής του πρωτοπόρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ, ευκαιρίες που οφείλονται στην εφαρμογή  νέων τεχνολογιών αλλά και την διεπιστημονική συνεργασία ανάμεσα σε μηχανολόγους και ερευνητές επιστήμονες.

Οι εκπρόσωποι του διάσημου Πανεπιστημίου θα μας ενημερώσουν για όλες τις παγκόσμιες προκλήσεις που προσφέρει ο τομέας της Μηχανολογίας, όπως η ενέργεια, το νερό, η υγεία και η ασφάλεια. Με την ευκαιρία αυτή θα παρακολουθήσουμε το έργο των διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου που ασχολούνται με θέματα όπως η εναλλακτική, καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια, η ανάπτυξη ειδικών ιατρικών θεραπειών και η βιοιατρική έρευνα και ο σχεδιασμός και η δομή υλικών για ασφάλεια και προστασία.

Περνώντας στο κομμάτι της «θάλασσας», η ενημέρωση θα ξεκινήσει από τη μεγάλη εμπειρία του ΜΙΤ ως Κέντρο Ανάπτυξης αυτόνομων υποβρυχίων ρομπότ και αισθητήρων. Συνεχίζοντας τη μεγάλη αυτή παράδοση θα παρουσιαστούν:
- Οι νέοι επιδέξιοι χειριστές υποβρύχιας έρευνας, χειριστές οι οποίοι θα επιτρέψουν την εγκατάσταση υποβρυχίων παρατηρητηρίων ανά τον κόσμο και θα διευκολύνουν επιτρέψουν την εξόρρυξη πετρελαίου σε μεγάλα βάθη.
- Οι εξελιγμένοι αισθητήρες ΜΕΜS και οι δυνατότητες που προσφέρουν στην εξερεύνηση των θαλασσών, αλλά και στην μελέτη της επίδρασης των ωκεανών στο κλίμα.
- Η καινοτόμος χρήση των σόναρ αλλά και η ανάπτυξη αυτόνομων υποβρυχίων οχημάτων μεγάλου βάθους, που θα επιτρέψουν στην μελέτη της κατάστασης των ωκεανών.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-9469671/675 ή μέσω email στο info@mitclub.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved