ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο: Εμπειρίες των εκπαιδευτικών με τα νέα σχολικά βιβλία 12/10/09Αθήνα 12.10.2009, 14:23
Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιεί  διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο στο Καρπενήσι, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2009, με αντικείμενο την πρώτη παρουσίαση και τη συζήτηση επί των ευρημάτων της έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών - Μελετών της ΔΟΕ με θέμα τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών με τα νέα σχολικά βιβλία.

Το εμπειρικό υλικό που προέκυψε από τη διάθεση ερωτηματολογίων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εκπαιδευτικών:
- Συστηματοποιεί την εμπειρία των εκπαιδευτικών με τα σχολικά βιβλία σε μια δομή, ώστε η εμπειρία του μεμονωμένου εκπαιδευτικού -δηλαδή του εκπαιδευτικού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο- να είναι συγκρίσιμη με τις εμπειρίες των συναδέλφων του που συμμετέχουν στην έρευνα.
- Οργανώνει την εμπειρία των εκπαιδευτικών σε ορισμένα πεδία και άξονες (προσπελασιμότητα υλικού, φόρτος εργασίας, εγκυρότητα περιεχομένου, καταλληλότητα επιλογής ασκήσεων, παραδειγμάτων, χρηστικότητα κ.ά) και
- Προσδίδει στην εμπειρία των εκπαιδευτικών διϋποκειμενική διάσταση μέσω της αντιπροσωπευτικής σύνθεσης του δείγματος των ερωτηθέντων εκπαιδευτικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved