ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Παρουσίαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ

 

Αθήνα 18.2.2010, 14:12

H Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διοργανώνει, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, εκδήλωση για την παρουσίαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ (ΚΕΔΕΚ).

Την παρουσίαση του Κέντρου θα κάνει ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, Καθηγητής Σταύρος Πανάς.

Το ΚΕΔΕΚ είναι ένας νέος πανεπιστημιακός θεσμός πραγματοποίησης της συνεργατικής και πρωτοπόρας έρευνας αιχμής. Βασίζεται στην κοινή χρήση εξελιγμένων ερευνητικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και υποδομών, ώστε η έρευνα να είναι ανταγωνιστική προς τα αντίστοιχα διεθνή κέντρα. Είναι ένα ανοιχτό κέντρο για όλους τους ερευνητές και τις ομάδες με οργανωμένη και ελεγχόμενη προσβασιμότητα. Ο προσανατολισμός του είναι η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε καινοτόμες εφαρμογές και η διοχέτευση τους στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό.

Το ΚΕΔΕΚ αποτελείται από επτά Εργαστήρια Έρευνας Διεπιστημονικού Χαρακτήρα (ΕΕΔΙΧ) από τα οποία τα πέντε δραστηριοποιούνται σε θετικές και τα δυο σε θεωρητικές ερευνητικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, οι τομείς δραστηριότητας των ΕΕΔΙΧ αφορούν στην Υγεία - Τρόφιμα - Γεωργία και Βιοτεχνολογία, στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, στη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, στη βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων, στις σύγχρονες επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές διαδικασίες, στις Κοινωνικές-Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες και στις Ανθρωπιστικές επιστήμες και πολιτιστική κληρονομιά.

Επιπλέον, με τη λειτουργία του ΚΕΔΕΚ υλοποιούνται οι στόχοι της διεπιστημονικής έρευνας που είναι, μεταξύ άλλων, η διατήρηση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής φήμης του ερευνητικού δυναμικού του ΑΠΘ στην κοινωνία της γνώσης, η ευθυγράμμιση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας με την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, η παροχή οικονομικά χρήσιμων δεξιοτήτων που καλύπτουν τις ανάγκες της βιομηχανίας και της κοινωνίας, η ακαδημαϊκή αριστεία, η ανάπτυξη της ερευνητικά οδηγούμενης διδασκαλίας σε μεταπτυχιακά προγράμματα και η διατήρηση και βελτίωση της θέσης του Α.Π.Θ. στις διάφορες διεθνείς κατατάξεις.

* Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12.00 – 12.30: Χαιρετισμός Πρύτανη Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιου Μάνθου.
Χαιρετισμοί επισήμων.
12.30 – 13.00: Παρουσίαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ., Αντιπρύτανης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Καθηγητής Σταύρος Πανάς.
13.00 – 13.30: Δεξίωση στο φουαγιέ του Κτηρίου Διοίκησης
«Κ. Καραθεοδωρή».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved