ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Σεμινάριο για τη διαχείριση των μνημείων μας
 

 

Αθήνα 18.2.2010, 18:23

Η Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης, καταγραφής και διαχείρισης των κινητών και ακίνητων μνημείων της χώρας, διοργανώνει Διήμερο Σεμινάριο το οποίο απευθύνεται κυρίως στους Τμηματάρχες Τεκμηρίωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Μονάδων (ΕΠΚΑ -ΕΒΑ- Μουσεία, Ειδικές Περιφερειακές) της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

To σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν αφορούν σε:
- Θέματα κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού τεκμηρίωσης
- Τεκμηρίωση και διαχείριση ακίνητων και κινητών μνημείων (αρχιτεκτονικά μέλη ως κινητά μνημεία, γλυπτά, κεραμική, υαλουργία, μεταλλοτεχνία, ενδύματα-υφαντική, νομίσματα-μολυβδόβουλα, χειρόγραφα, παλαίτυπα, επιγραφές)
- Διαχείριση αρχειακού υλικού (αρχεία φωτογραφιών -σχεδίων-εγγράφων)
- Ψηφιοποίηση και διαχείριση ημερολογίων ανασκαφών -αναστηλώσεων-συντηρήσεων
- Θέματα τεκμηρίωσης ανασκαφών & διαμορφώσεων αρχαιολογικών χώρων, αναστηλώσεων, συντηρήσεων
- Ηλεκτρονική Απογραφή Καταλόγων Κινητών Μνημείων
- Παρουσίαση της προόδου των προγραμμάτων ATHENA & EUROPEANA
- Νομικά ζητήματα και θέματα πνευματικών δικαιωμάτων
- Παρουσίαση δράσεων στο τομέα της προβολής ψηφιακής κληρονομιάς.
- Θέματα ορολογίας

Στο τέλος του διημέρου θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: Ηλεκτρονική Διαχείριση Μνημείων και Εθνικός Θησαυρός Όρων.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού(Μπουμπουλίνας 20-220.

Δυνατότητα συμμετοχής, εκτός των τμηματαρχών τεκμηρίωσης, έχουν με σειρά προτεραιότητας αρχαιολόγοι των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς επίσης και λοιπό προσωπικό του ΥΠΠΟΤ και Μουσείων που ασχολούνται με θέματα τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης κινητών και ακίνητων μνημείων.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση( deam@culture.gr) ή στο τηλέφωνο και φαξ της ΔΕΑΜ.( Υπεύθυνη επικοινωνίας κ.Κίσσα Κατερίνα, Αρχαιολόγος )

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
To πρόγραμμα (αρχείο pdf 75 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved