ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα: Μεγαλώνω με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας

 

Αθήνα 23.2.2010, 22:56

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής  Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) διοργανώνει το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010, στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», οδός Πειραιώς 100, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι), ημερίδα με ελεύθερη είσοδο και με θέμα: "Μεγαλώνω με ΔΕΠΥ".

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οργάνωσή της υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ-ADHD Hellas και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς, πάσχοντες και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), διεθνώς ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, της οποίας αρκετά συμτπώματα συνεχίζουν και στην ενήλικη ζωή. Εμφανίζεται στο 5-7% του μαθητικού πληθυσμού, όμως, παρόλο που πρόκειται για μια τόσο συχνή κατάσταση, συνεχίζει να είναι ελάχιστα κατανοητή στην κοινότητα και να μην είναι αποδεκτή από όλες τις επιστημονικές και κοινωνικές ομάδες. Αν και είναι μια από τις πιο μελετημένες και τεκμηριωμένες παιδοψυχιατρικές διαταραχές παγκοσμίως, έχει συγχρόνως προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις και εξακολουθεί να υποδιαγιγνώσκεται σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Η ημερίδα έχει σκοπό την παρουσίαση ενός θεωρητικού και πρακτικού πλαισίου κατανόησης, αναγνώρισης και υποστήριξης των παιδιών και εφήβων με ΔΕΠΥ από ειδικούς επιστήμονες των τομέων ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΜ ΔΕΠΥ www.adhd.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved