ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα AIIC για διερμηνείς συνεδρίων

 

Αθήνα 25.2.2010, 19:09

Ημερίδα με θέμα: "Οι διερμηνείς συνεδρίων και ο ρόλος τους στην προβολή της Ελλάδας, την προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της πολυγλωσσίας", διοργανώνει η Διεθνής Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC), για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου, 15:00΄, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, θα συζητηθεί η σημασία των υπηρεσιών διερμηνείας υψηλής ποιότητας στην πολιτική και οικονομική διπλωματία και στην αποτελεσματική προβολή των ελληνικών θέσεων σε διεθνείς συναντήσεις. Θα αναλυθεί η στρατηγική σημασία της παρουσίας των Ελληνικών στους Διεθνείς Οργανισμούς, ιδιαίτερα δε στην ΕΕ όπου η πολιτική για την πολυγλωσσία ευνοεί τη χρήση και τη διάδοση της Ελληνικής. Θα τονιστεί ακόμη η προστιθέμενη αξία που προκύπτει από τη συνεργασία με επαγγελματίες διερμηνείς στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και δη στις διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες, στον συνεδριακό τουρισμό, τις διεθνείς εκθέσεις, κ.ά.

Θα παρουσιαστούν επίσης, για πρώτη φορά, τα επαγγελματικά πρότυπα και οι κανόνες της AIIC και θα αναλυθεί το ζήτημα της παροχής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου με επαγγελματικό προσανατολισμό σε νέους διερμηνείς.

Η ημερίδα φιλοδοξεί να συμβάλει στην κατάστρωση στρατηγικής η οποία προβάλλει τα ελληνικά ως ελκυστική γλώσσα επικοινωνίας, τονώνει τους συναφείς τομείς της οικονομίας (τουρισμός, λεξικά, μαθήματα ελληνικών, κέντρα ελληνικού πολιτισμού, κινηματογράφος, έλληνες συγγραφείς, κ.ά.), ευνοεί την παραγωγή ορολογίας για την επιστήμη και την τεχνολογία και προάγει το κύρος της χώρας.

Η εκδήλωση που διοργανώνει η AIIC ενδιαφέρει τους φορείς της Κυβέρνησης - Δημόσιου Τομέα και τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη υπηρεσιών διερμηνείας υψηλής ποιότητας, τους οργανωτές συνεδρίων και εκθέσεων, τα συνεδριακά κέντρα, τις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και τους επαγγελματίες του τομέα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση γαλλικά-ελληνικά.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Benoit Kremer, Πρόεδρος της AIIC, η κα Όλγα Κοσμίδου, Γενική Διευθύντρια Διερμηνείας και Διασκέψεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, η κα Περσεφόνη Πούλιου, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Παναγιώτης Ποδηματάς, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO).

Πληροφορίες παρέχονται στα τηλ.: 6944512424, 210-6254325, 6944753893, 213-0339217, Χάρης Γκίνος, Βενιαμίν Δασκαλάκης, info@aiic-interpreters.gr, www.aiic-interpreters.gr.

Η Ένωση
Η Διεθνής Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) (www.aiic.net) είναι η μόνη διεθνής επαγγελματική ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων με 2.880 μέλη σε 98 χώρες. Εδρεύει στη Γενεύη και αποτελεί από το 1953 τον θεματοφύλακα της ποιότητας και της δεοντολογίας του επαγγέλματος σε ολόκληρο τον κόσμο, όντας παράλληλα ο αναγνωρισμένος συνομιλητής των μεγαλυτέρων Διεθνών Οργανισμών. Η AIIC Ελλάδας και Κύπρου (www.aiic-interpreters.gr) συγκροτήθηκε το 1988 και περιλαμβάνει 38 μέλη που καλύπτουν εδώ και δεκαετίες τις ανάγκες της κυβέρνησης, του δημοσίου τομέα και των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved