ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα: Σύγχρονες τεχνολογίες στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης

 

Αθήνα 17.3.2010, 16:22

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου μέρους των έργων στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου, και ώρα 15.00, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες τεχνολογίες στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας για την προστασία, ανάδειξη και προβολή των μνημείων της Ακρόπολης.

Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, χάρη σε μια σειρά προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» και το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ ΚΠΣ, σχεδίασε και εκπόνησε δράσεις που αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία, με τρεις κυρίως στόχους:
• Την τεκμηρίωση και τη σχεδιαστική αποτύπωση των μνημείων, των τειχών και του βράχου. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χαρτογράφηση του αναγλύφου της Ακρόπολης, τρισδιάστατη σάρωση του Ερεχθείου και των τειχών, ανάπτυξη ευέλικτου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, σε συνδυασμό με αναβάθμιση της υπάρχουσας βάσης δεδομένων για τις αναστηλωτικές επεμβάσεις και εξαγωγή των δεδομένων στο διαδίκτυο.
• Την ενόργανη παρακολούθηση και καταγραφή των σεισμικών δράσεων στα μνημεία. Οι καταγραφές που προκύπτουν αποτελούν το υπόβαθρο για την εκπόνηση μελετών δομικής αποκατάστασης των μνημείων.
• Την ενημέρωση του κοινού και την προβολή των αναστηλωτικών έργων της Ακρόπολης.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι μελετητές των έργων και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών ιδρυμάτων και φορέων που συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, κ. Λ. Μενδώνη και ο Πρόεδρος της ΕΣΜΑ, κ. Χ. Μπούρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved