ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διάλεξη: Δομές και τεχνολογία στη μουσική σύνθεση

 

Αθήνα 9.4.2010, 14:55

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University, παρουσιάζει διάλεξη στα αγγλικά του συνθέτη Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, με τίτλο «Συνθετικές δομές και τεχνολογία».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στις 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Στόχος είναι η διερεύνηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ τεχνολογίας και μουσικής δημιουργίας τόσο σε μικρο -όσο και σε μακρο- δομικό επίπεδο οργάνωσης και υλοποίησης ενός μουσικού έργου - γεγονότος. Θα παρουσιαστούν τάσεις και χώροι προβολής και ανάπτυξης των αλληλεπιδράσεων αυτών, όπως η ηλεκτροακουστική προσέγγιση, τα διαδραστικά περιβάλλοντα, η βιωματική αντίληψη - νευροαισθητική, η πολυπλοκότητα, τα μαθηματικά. Μέσα από την αντίληψη της τεχνολογίας ως βοηθητικού εργαλείου-μέσου έκφρασης του δημιουργού θα τεθούν προβληματισμοί για τα όρια μεταξύ δημιουργού και δημιουργήματος, όπως αντικατοπτρίζονται στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Στις 20:30 ακολουθεί συναυλία με έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής. Συμμετέχουν οι: Αγγελική Καθάριου (μέτζο σοπράνο), Αστέριος Ζαχαράκης (βιολοντσέλο) και Λένια Τσιγερίδου (χορός). Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Ο συνθέτης
Ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης γεννήθηκε το 1966 στην Καστοριά. Είναι κάτοχος πτυχίων: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης (1984-1990, Άριστα - καθ. Δ. Αθανασιάδης, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης), διπλωμάτων: Κλασικής Κιθάρας (1993, Άριστα παμψηφεί με Α΄ Βραβείο - καθ. Φ. Μπαξές, ΜΩΘ), Σύνθεσης (1994-1998, Άριστα παμψηφεί με Α΄ Βραβείο - καθ. Θ. Αντωνίου, Μ.Ω.Θ.), Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Α.Π.Θ. (1989), Διδακτορικού Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών ΑΠΘ, με ειδίκευση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία (1997), Διδακτορικού Διπλώματος στη Σύνθεση (2004, Πανεπιστήμιο του York Αγγλίας, καθ. David Blake). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ, ενώ παράλληλα διδάσκει σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχει γράψει 81 μουσικές συνθέσεις και έχει βραβευτεί 9 φορές. Από το 1993 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και από το Μάρτιο του 2001 είναι μέλος του ΔΣ της. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνθετικές του κατευθύνσεις και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα προδιαγράφονται από ερεθίσματα βασισμένα στην πολυπλοκότητα της νόησης και στη χρήση προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας σήματος (π.χ. wavelets, fractals, fuzzy-logic, polyspectra, stochastic models), τόσο στο χώρο της μουσικής σύνθεσης όσο και στη βιοϊατρική τεχνολογία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved