ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Βιομηχανία - Τεχνικά Επιστροφή    
Σεμινάριο πιστοποίησης Mηχανικών ADR διοργανώνει το υπουργείο Μεταφορών

 

Αθήνα 15.2.2011, 14:45

Σεµινάριο επιµόρφωσης και πιστοποίησης πραγµατογνωµόνων ADR (ελέγχου οχηµάτων µεταφοράς επικίνδυνων εµπορευµάτων), διοργανώνει το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία µε το ΕΜΠ, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήµιο Πατρών.

Το σεµινάριο απευθύνεται σε 35 άτομα και ειδικότερα:
- Διπλωµατούχους µηχανικούς ειδικότητας: µηχανολόγου ή µηχανολόγου - ηλεκτρολόγου ή ναυπηγού ή χηµικού ή µεταλλειολόγου ή άλλης σχετικής ειδικότητας, κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλµατος από το ΤΕΕ.
- Πτυχιούχους τεχνολόγους µηχανικούς ειδικότητας: µηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου ή ναυπηγού ή οχηµάτων ή άλλης σχετικής ειδικότητας, µέλη στην ΕΕΤΕΜ.

Το σεµινάριο θα έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες, συµπεριλαµβανόµενης της εξέτασης. Θα πραγµατοποιηθεί τον Μάρτιο του 2011 στο κτήριο του υπουργείου, επί της Αναστάσεως 2 και I. Τσιγάντε Παπάγου (Στάση Εθνική ¶µυνα). Η ακριβής ηµεροµηνία διεξαγωγής, όπως και το αναλυτικό πρόγραµµά του θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου.

Το κόστος συµµετοχής καθορίστηκε από τα προαναφερόµενα εκπαιδευτικά ιδρύµατα στα 1.650 € ανά εκπαιδευόµενο. Σε περίπτωση συµµετοχής σε επαναληπτική εξέταση, λόγω αποτυχίας στην πρώτη εξέταση, καταβάλλεται πρόσθετο ποσό 300 €. Τα ποσά αυτά καταβάλλονται στα παραπάνω εκπαιδευτικά ιδρύµατα.

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να αποστείλουν αίτηση µέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011, στις εξής διευθύνσεις:
- Ταχυδροµικά : Υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων, Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχηµάτων, Τµήµα Προδιαγραφών και Ελέγχου Μεταφορών Επικίνδυνων Εµπορευµάτων και Ευπαθών Τροφίµων, Αναστάσεως 2 και Ι. Τσιγάντε, 10191 Παπάγου, φαξ : 2131-308498, 2131-308485,
- Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου: p.kouroupakis@yme.gov.gr ή a.latsinos@yme.gov.gr.

Νομοθεσία
Στο πλαίσιο της Συµφωνίας ADR (ν. 1741/87) καθιερώθηκε ειδικός τεχνικός έλεγχος των οχηµάτων µεταφοράς επικινδύνων εµπορευµάτων που διενεργούν διεθνείς µεταφορές. Με το π.δ. 104/99 µε το οποίο εναρµονίζεται η ελληνική νοµοθεσία µε την Οδηγία 94/55/ΕΚ η υποχρέωση αυτή επεκτείνεται και στις εθνικές µεταφορές.

Μετά από αιτήµατα ενδιαφεροµένων για την αντιµετώπιση των αναγκών σε
πραγµατογνώµονες ελέγχου οχηµάτων µεταφοράς επικίνδυνων εµπορευµάτων, το υπουργείο σε συνεργασία µε το Εργαστήριο Οχηµάτων του Τµήµατος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, το Εργαστήριο Γενικής Χηµικής Τεχνολογίας του Τµήµατος Χηµικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Τµήµατος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Πατρών, προωθεί, τη διενέργεια ειδικού Σεµιναρίου επιµόρφωσης - πιστοποίησης πραγµατογνωµόνων ADR για τον Φεβρουάριο του 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved