ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Βιομηχανία - Τεχνικά Επιστροφή    
Σεµινάριο Πραγµατογνωµόνων ADR

Αθήνα 23.3.2016, 22:47

Σεµινάριο «Πραγµατογνωµόνων ADR» πρόκειται να υλοποιήσει το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, σε συνεργασία µε το Εργαστήριο Οχηµάτων της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, το Εργαστήριο Γενικής Χηµικής Τεχνολογίας του Τµήµατος Χηµικών Μηχανικών του ΑΠΘ και το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Τµήµατος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το σεμινάριο προβλέπεται από την παράγραφο γ του άρθρου 2 της υπουργικής απόφασης 32591/357/21-54-2001 (ΦΕΚ 370/Β΄) όπως ισχύει. Όπως ορίζεται στην απόφαση, έργο των πραγµατογνωµόνων ADR είναι η διενέργεια των ειδικών ελέγχων των οχηµάτων µεταφοράς επικίνδυνων εµπορευµάτων.

Η πιστοποίηση των πραγµατογνωµόνων ADR χορηγείται από το Υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων σε:
- ∆ιπλωµατούχους µηχανικούς ειδικότητας: µηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου ή µεταλλουργού ή χηµικού ή ναυπηγού µηχανικού ή άλλης σχετικής ειδικότητας, κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλµατος από το ΤΕΕ.
- Πτυχιούχους τεχνολόγους µηχανικούς ειδικότητας: µηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου ή ναυπηγού ή οχηµάτων ή άλλης σχετικής ειδικότητας, µελών της ΕΕΤΕΜ, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς σεµινάριο επιµόρφωσης «Πραγµατογνωµόνων ADR».

Το σεµινάριο θα έχει διάρκεια 13 ηµέρες, συµπεριλαµβανοµένης της εξέτασης και θα πραγµατοποιηθεί από 30.5.2016 έως 13.6.2016 στην Αθήνα. Tο αναλυτικό πρόγραµµα του σεµιναρίου και ο χώρος διεξαγωγής του, θα συµπεριληφθούν σε νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου. 


Η ύλη του σεµιναρίου θα καλύπτει τις εξής θεµατικές ενότητες:
− Συµφωνία ADR.
− Ελληνική νοµοθεσία (οχήµατα, εγκρίσεις, δεξαµενές).
− Πρότυπα σχετικά µε την κατασκευή και επιθεώρηση δεξαµενών (ΕΝ 13094, 14025, 12493, 12252, 13530, 14398) και τις απαιτήσεις για τη λειτουργία διαφόρων τύπων φορέων που εκτελούν έλεγχο (ΕΝ 17020).
− Υλικά και εξοπλισµός.
− Πρακτική εκπαίδευση.

Τα κόστη παρακολούθησης και εξέτασης καθορίστηκαν από τα ανωτέρω εκπαιδευτικά ιδρύµατα στα 1.650 ευρώ και στα 350 ευρώ αντίστοιχα, ανά συµµετέχοντα. Σε περίπτωση συµµετοχής σε επαναληπτική εξέταση, το κόστος ανέρχεται στα 350 ευρώ. Το σύνολο των παραπάνω ποσών καταβάλλεται στα ανωτέρω εκπαιδευτικά ιδρύµατα µε διαδικασία που θα οριστεί στην απόφαση διοργάνωσης του σεµιναρίου.

Το σεµινάριο µπορούν να παρακολουθήσουν εφόσον επιθυµούν και πιστοποιηµένοι πραγµατογνώµονες προκειµένου να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στα θέµατα αυτά. Το κόστος συµµετοχής για τους εν λόγω συµµετέχοντες ορίζεται σε 800 ευρώ.

Ο ελάχιστος αριθµός συµµετοχών για τη διενέργεια του σεµιναρίου ορίζεται στα 10 άτοµα.

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να στείλουν αίτηση µέχρι την 28 Απριλίου 2016 µε την οποία θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συµµετοχή στο σεµινάριο. Η αίτηση µπορεί να αποσταλεί:
− Ταχυδροµικά: Υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, 156 69 Παπάγου (υπόψη κ. Λέτρου Αντώνιου. Τηλ. 210-6508514)
− Με φαξ: 210-6508518. Με ηλεκτρονικό ταχυδροµείο: dok@yme.gov.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved