ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Η οδύσσεια υποψηφίου των ΤΕΕ ΟΑΕΔ (9/11/05)


Αθήνα 9.11.2005
Τα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ έχουν και πάλι... την τιμητική τους στην παρούσα επιστολή αναγνώστη μας.

Μεταξύ άλλων γράφει:

Θα προσπαθήσω όσο πιο σύντομα μπορώ να σας περιγράψω την αντιμετώπιση που είχα από τα δικαστήρια και τις διοικήσεις δύο ΤΕΕ ΟΑΕΔ, στην προσπάθειά μου να πιάσω δουλειά ως καθηγητής σε αυτά.

Περίπτωση πρώτη: Με αίτησή μου προς το Διοικητικό Εφετείο στις 3-12-2002 ζήτησα την ακύρωση της άρνησης ενός ΤΕΕ του ΟΑΕΔ να με προσλάβει ως ωρομίσθιο εκπαιδευτικό. Στις 8-12-2004 έγινε το δικαστήριο και στις 26-10-2005 μου κοινοποιήθηκε η απόφαση η οποία ανέφερε ότι: «Κηρύσσει καταργημένη τη δίκη και διατάσσει την απόδοση του παραβόλου στον αιτούντα, διότι παρήλθε το σχολικό έτος 2002-2003 και δεν υπάρχει έννομο συμφέρον».
Τι και αν ο παριστάμενος συνήγορος μου:
- Επικαλέστηκε το γεγονός ότι έχω περισσότερα μόρια από αυτόν που προσελήφθη στη θέση μου (16.000 έναντι 14.000), όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου Απασχόλησης.
- Κατήγγειλε συνδικαλιστικό διωγμό και εμπάθεια από τους διευθύνοντες.
- Ενημέρωσε για την μελλοντική ζημιά που θα υποστώ, καθώς μιας και δεν υπηρετούσα στις 8-5-2003, δεν μορούσα να ενταχθώ στο άρθρο 13 του Ν. 3144 /2003 (προβλέπει σύσταση κλειστού πίνακα αναπληρωτών).
- Καυτηρίασε ως καταχρηστική την ενέργεια του διευθυντή να προσλαμβάνει από όποιον πίνακα θέλει, χωρίς να ορίζει θέσεις σε κάθε κλάδο και ειδικότητα (ως όφειλε) στην προκήρυξη.
Εις μάτην.

Περίπτωση δεύτερη: Φέτος κατάθεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να ενταχθώ στους πίνακες των ωρομίσθιων σε ένα γειτονικό ΤΕΕ του ΟΑΕΔ. Καθυστερημένα ενημερώθηκα ότι η πρωτοβάθμια επιτροπή με απέκλεισε από την διαδικασία. Η δευτεροβάθμια επιτροπή αβασάνιστα επικύρωσε τα πρακτικά της πρώτης, ωσάν να ήμουν άγνωστος, παρόλα τα χρόνια που υπηρέτησα.
Υποβάλω «αίτηση θεραπείας» (την προβλέπει το ΑΣΕΠ) προς την Διοίκηση, ζητώντας να μάθω τους λόγους που αποκλείστηκα, πιστεύοντας πως η Διοίκηση λειτουργεί ως θεματοφύλακας του νόμου. Και αυτή τη φορά εις μάτην. Η απάντηση λιτή και κοφτή: «…σας συμπεριέλαβε στο πίνακα αποκλειομένων διότι αναλάβατε υπηρεσία στο ΥΠΕΠΘ ως προσωρινός αναπληρωτής, όπως αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα που προσεκόμισε το ΤΕΕ…».
Στην πρώτη περίπτωση «έφταιξα» διότι παρήλθε το Σχολικό Έτος 2002-03 και δεν εκδικάστηκε η υπόθεση! Στην δεύτερη με βγάλαν διπλοθεσίτη χωρίς καν να με καλέσουν να υποβάλλω δήλωση ιδιότητας!

Έτσι μας αντιμετωπίζουν, οι διοικήσεις των ΤΕΕ ΟΑΕΔ  από τη μια και τα δικαστηρία από την άλλη.
Κι αφού κανένας δεν τιμωρείται, πώς να μην κάνουν τα ίδια και χειρότερα


8
Νοεμβρίου 2005
Π.Μ.
(στοιχεία στην εφημερίδα)

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved