ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Η πιστοποίηση γνώσεων πληροφορικής

 

Αθήνα 25.9.2010, 11:22

Στο σύστημα πιστοποίησης βασικών γνώσεων πληροφορικής αναφέρεται αναγνώστης μας, που υπογράφει "αγανακτισμένος (όχι άτιμος) σχολάρχης".

Γράφει:

Αγαπητέ κ. Παναγιωτόπουλε,
ως μέλος του ΔΣ της πανελλήνιας ένωσης ιδιοκτητών εργαστηρίων πληροφορικής (ΠΕΙΕΠ) θα ήθελα να σας εκφράσω προσωπικά προς εσάς, αλλά και προς το κοινό σας, κάποιες ανησυχίες μου που διεκατέχονται από αγανάκτηση.

Έχω διαπιστώσει αρκετές φορές ότι μέσα από το proslipsis.gr θίξατε το σύστημα πιστοποίησης προσόντων Η/Υ, όσον αφορά την διαβλητότητα που παρουσίαζε. Πράγματι είχατε δίκιο, συνέβησαν πολλά και άδικα για τους πολίτες. Διάβασα πρόσφατα και στην συνέντευξη σας με την υφυπουργό Παιδείας τον χαρακτηρισμό σας "σαθρό σύστημα".

Όλα καλά κ. Παναγιωτόπουλε, αλλά γιατί δεν κάνατε ποτέ την ερώτηση "πώς αποζημιώνει το κρατικό σύστημα όλες αυτές τις επιχειρήσεις των ΕΕΣ που εμπιστεύτηκαν ένα ΟΕΕΚ, με τις ευλογίες του παλαιότερου υπουργείου Παιδείας, και επένδυσαν στην εξειδίκευση της πληροφορικής, μέσα από πρότυπα επανδρωμένα εργαστήρια και στη συνέχεια έρχονται κάποιες μεταρρυθμίσεις και ακυρώνουν με τον τρόπο τους την ύπαρξη αυτών των επιχειρήσεων, χωρίς να τις κλείνουν ευθέως, αλλά δημιουργώντας τις συνθήκες για να τις τελειώσει η ίδια η ελεύθερη αγορά εργασίας;".

Τι θα γίνει με όλες αυτές τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις των ΕΕΣ Πληροφορικής, κ. Παναγιωτόπουλε, που ήδη από πέρυσι λοιμοκτονούν και κλείνουν η μία μετά την άλλη; Γιατί κανένας δεν το ρωτάει αυτό; Τι φταίνε επιστήμονες - επιχειρηματίες που έκαναν σωστά την δουλειά τους, όταν κάποιοι απατεώνες ξεπουλούσαν πιστοποιητικά; Γιατί να την πληρώσουν αθώοι, όταν το ίδιο το κράτος έδωσε την άδεια σε φορείς να ανοίγουν στο παρελθόν τέτοιες επιχειρήσεις τύπου "σχολών Η/Υ" και τώρα έρχονται και λένε κλείστε γιατί το εγχείρημα δεν πέτυχε; Μήπως μιλάμε για άλλο ένα "χρηματιστήριο";

Περιμένω να το θίξετε και αυτό το θέμα κ. Παναγιωτόπουλε και στην επόμενη συνέντευξή σας προς την πολιτική ηγεσία να τεθεί ως πρώτη ερώτηση, μαζί με την παράκληση να γίνει μελλοντικά ένα σοβαρό κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής στο γυμνάσιο, με ανάλογο βαθμό δυσκολίας!

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Ένας αγανακτισμένος (όχι άτιμος) σχολάρχης.

Απάντηση Proslipsis
Όπως και σεις επιβεβαιώνετε, εμείς "φωνάζουμε" τόσα χρόνια, σχεδόν οι μόνοι στον Τύπο. Εσείς, που είχατε και συμφέρον και υποχρέωση, γιατί δεν το κάνατε; Δεν είδαμε ποτέ μια ανακοίνωσή σας, όχι μόνο από την ΠΕΙΕΠ που εκπροσωπείτε, αλλά και από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Αντίθετα, όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συνομωσία σιωπής, τέτοιας έκτασης που μας έκανε μερικές φορές να αναρωτιόμαστε αν έχουμε καταλάβει σωστά κι αν είμαστε ηλίθιοι που επιμένουμε (τη στιγμή μάλιστα που βλέπαμε να μας "κόβουν" και τη διαφήμιση). Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το σύστημα δεν είναι μόνο διαβλητό, "μπάζει" από παντού", με κορυφαία ειρωνία το γεγονός ότι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές διδάσκουν μαθήματα πιστοποίησης! Και φυσικά έχουμε τους κηπουρούς που έγιναν σχολάρχες, το ελληνικό παράδοξο άλλοι φορείς πιστοποίησης να είναι διαπιστευμένοι κατά ΕΣΥΔ και άλλοι όχι, και πάει λέγοντας... Δυστυχώς, έχετε κι εσείς ευθύνες για αυτήν την κατάσταση.

Απάντηση στην απάντηση της Proslipsis
Αγαπητέ κ. Παναγιωτόπουλε,
σχετικά με την απάντηση σας στην επιστολή μου για την "πιστοποίηση στη χρήση Η/Υ", καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου απαντήσατε.
Έχετε πράγματι δίκιο, ότι στο παρελθόν δεν σταθήκαμε αντάξιοι των ηθικών περιστάσεων και είμαστε πολλές φορές συνένοχοι σε όλη αυτή την κατάσταση. Όμως θέλω να λάβετε υπόψη σας τα εξής σημεία:
1. Εκτιμώ ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό ατίμαζε τις υπηρεσίες μας στην εκπαίδευση πληροφορικής σε σχέση με την πιστοποίηση.
2. Έχει τεράστια ευθύνη και το ίδιο το κράτος, που δεν είχε κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλη αυτή την ιστορία, με τις ευλογίες του ΟΕΕΚ, παρασέρνοντας χιλιάδες επιστήμονες πληροφορικής να επενδύσουν σε εξαιρετικά εκπαιδευτήρια πληροφορικής, που εσείς αυτή τη στιγμή τα θεωρείτε ότι χορηγούσαν μόνο πιστοποιητικά, γεγονός άδικο!
3. Το νέο ΔΣ της ΠΕΙΕΠ, εκλεγμένο απο το 2007, υποστήριξε και υποστηρίζει την αδειοδότηση των ΕΕΣ, συνεπώς το νόμιμο "κούμπωμα" όλων των επιχειρήσεων μας με ένα θεσμικό πλαίσιο που θα φιλτράρει την αγορά μας.
4. Οι μελλοντικοί συνάδελφοι που θα μείνουμε στον χώρο των εξειδικευμένων εργαστηρίων πληροφορικής, έχουμε την επιθυμία -και το πράττουμε ήδη- να δώσουμε ένα νέο αέρα σωστής εκπαίδευσης γύρω από τις σύγχρονες τεχνολογίες, σε θεματολογίες που "μόνο" εμείς μπορούμε να προσφέρουμε, τίμια και ξεκάθαρα, σε παιδιά και σε ενήλικες, σε προχωρημένο βέβαια επίπεδο.

Κύριε Παναγιωτόπουλε, σας ανέφερα μερικά σημεία που βγαίνουν απο την καρδιά κάποιων επιχειρηματιών, που πασχίζουν να μείνουν και να προσφέρουν στην αγορά των μέχρι τώρα γνωστών "σχολών Η/Ύ", που χρόνια προσφέραμε τις γνώσεις μας στις δεξιότητες πληροφορικής, μιλάω και πριν το 2003, χωρίς την ταμπέλα των πιστοποιητικάδικων, αλλά την ποιοτικής εκπαίδευσης στην πληροφορική, όπως της αξίζει, και αυτό θα θέλαμε να εκτιμήσετε και να μας στηρίξετε, που πιστεύω απόλυτα ότι μπορείτε!

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.

Απάντηση Proslipsis
Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Ως εφημερίδα του διαδικτύου, όμως, θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να πούμε ότι αναγνωρίζουμε και τιμούμε το έργο των παλαιών πληροφορικάριων. Νοιώθουμε μάλιστα την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους πρωτοπόρους. Μια ειδική "ράτσα" ιδεολόγων, "κολλημένων" με τα bits, υποστηρικτών του ανοικτού λογισμικού, που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις γνώσεις τους από την δεκαετία του '80, την εποχή του Fidonet, όταν ο ένας υπολογιστής έψαχνε να βρει τον διπλανό του. Τους χρωστάμε πολλά κι ας μην ζήτησαν ποτέ τίποτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved