ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Παραπλανητικά τα ποσοστά επιτυχίας που επικαλούνται ιδιωτικά σχολεία

 

Αθήνα 11.9.2011, 17:52

Ένα σύμπτωμα παραπλάνησης του κοινού από ιδιωτικά σχολεία αναδεικνύει αναγνώστης μας, καθηγητής της δημόσιας εκπαίδευσης, με ένα ακλόνητο -και κατά τη δική μας γνώμη- επιχείρημα.

Γράφει:

Αγαπητή Proslipsis,

είμαι ένας εκπαιδευτικός δημοσίου σχολείου που απηύδησε να διαπιστώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή μια μορφή παραπλάνησης του κοινού από ιδιωτικά σχολεία, που δεν "συγκινεί" κανένα αρμόδιο στο υπουργείο Παιδείας.

Αναφέρομαι στα ιδιωτικά σχολεία που με ανακοινώσεις τους στον Τύπο επαίρονται για τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, ποσοστά που σχεδόν αγγίζουν το 100%! Φέτος εντόπισα δύο τέτοιες ανακοινώσεις, μία των εκπαιδευτηρίων Δούκα, που παρουσιάζουν ποσοστό επιτυχίας 90% και πλέον, και μία του εκπαιδευτικού οργανισμού "La Salle", που ανεβάζει το ποσοστό επιτυχίας στο 93%.

Η παραπλάνηση βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν αναφέρουν αρθμητικά την αναλογία σπουδαστών - επιτυχόντων για να γνωρίζει ο πολίτης πόσο αξιόπιστο είναι το ποσοστό που παρουσιάζουν ως επιτυχία. Για παράδειγμα, αν ένα ιδιωτικό σχολείο έχει 5 μαθητές και στις πανελλαδικές περάσουν και οι 5 και ένα άλλο -όπως τα δημόσια σχολεία- έχει 300 μαθητές και περάσουν οι 150, είναι ευνόητο ότι η βαρύτητα της εκατοστιαίας μονάδας διαφοροποιείται σημαντικά.

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω το υπουργείο Παιδείας αν έχει ποτέ μπει ποτέ στον κόπο να εξακριβώσει την ακρίβεια των ισχυρισμών των ιδιωτικών σχολείων σε απόλυτους αριθμούς;

Με αγανάκτηση
Ένας εκπαιδευτικός που εξακολουθεί να πιστεύει στη δημόσια (και δωρεάν) παιδεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved