ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Στην Ελλάδα έχουμε μη κρατικό πανεπιστήμιο, το ΕΑΠ (14/12/06)


Αθήνα 14.12.2006
Στην Ελλάδα έχουμε μη κρατικό πανεπιστήμιο, το ΕΑΠ, διατείνεται αναγνώστης που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, και εξηγεί:

Γίνεται πολύς λόγος τελευταία για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Κανένας όμως δεν λέει ότι στην Ελλάδα λειτουργεί ήδη τέτοιο πανεπιστήμιο, ως προς το οικονομικό σκέλος, παρά τον "δημόσιο χαρακτήρα του".

Αναφέρομαι στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), που χρηματοδοτειται κατά 75% από την Ε.Ε. και κατά 25% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παρόλα αυτά ο κάθε φοιτητής (απευθύνεται σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας που για διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν να
σπουδάσουν) καλείται να καταβάλλει το ποσό των 700 ευρώ ανά θεματική ενότητα (12Χ700=8.400 ευρώ) για εναν προπτυχιακό τίτλο σπουδών. Προσφέρει και κάποιες υποτροφίες με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, αλλά αναρωτιέμαι αν τις παίρνει κανείς. Στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ένα τμήμα το οποίο έχει πάνω από 5.000 φοιτητές) χορηγεί μόνο 55 υποτροφίες (!), ολικής η μερικής απαλλαγής από τα δίδακτρα. Αν και προσκόμισα δικαιολογητικά που δείχνουν ότι είμαι 29 ετών, προστάτης οικογένειας, άνεργος, με φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους μηδενική και απολυτήριο γενικού λυκείου 16,4, δεν κατάφερα να την πάρω γιατί συμπληρώνω 31 μόρια, ενώ το όριο είναι τα 32!

Εάν αυτό θεωρείται δημόσιο πανεπιστήμιο, τότε κι εγώ είμαι... φοιτητής του Harvard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved