ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
"Αναβάθμιση" τίτλου σπουδών της αλλοδαπής (5/11/07)


Αθήνα 5.11.2007
Από αναγνώστρια που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή - καταγγελία σχετικά με την "αναβάθμιση" τίτλου σπουδών της αλλοδαπής από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Το 2004 η πρώην ΕΙΔΙΕΠ (Ειδική Διατμηματική Επιτροπή Αναγνώρισης πανεπιστημιακών τίτλων Μουσικών Σπουδών Αλλοδαπής) -νυν ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) αναγνώρισε τον γερμανικό τίτλο Diplom εκπαιδευτικού ΠΕ16 με φοίτηση τριών εξαμήνων σε Ακαδημία Μουσικής στη Γερμανία σε μεταπτυχιακό τριών ετών. Συνάδελφος εκπαιδευτικός ΠΕ16 κατήγγειλε την αναγνώριση του μεταπτυχιακού και ζήτησε την ανάκλησή του.

Η αίτηση ανάκλησης στηρίχθηκε σε τρεις επιστολές από την γερμανική εκδούσα τον τίτλο Diplom αρχή, οι οποίες διευκρίνιζαν κατά τρόπο απερίφραστο ότι ο τίτλος δεν αποτελεί καταληκτικό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών και ότι ως μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών χορηγείται ο τίτλος Solistenexamen. Nα σημειωθεί ότι κανένα Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών στη Γερμανία δε χορηγεί μεταπτυχιακό τριών ετών.

Μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ως μέλος της ΕΙΔΙΕΠ στην αναγνώριση του τίτλου ως μεταπτυχιακού, κατόπιν ανταλλαγής επιστολών με τον αντίστοιχο του ΔΟΑΤΑΠ γερμανικό Φορέα Αναγνώρισης, εισηγήθηκε στη Συνεδρίαση του ΔΟΑΤΑΠ, κατά την οποία θα κρινόταν το ζήτημα της ανάκλησης, την ανάκληση του μεταπτυχιακού. Τότε κατόπιν ψηφοφορίας των 10 μελών του Δ.Σ., 8 μέλη ψήφισαν την ανάκληση του μεταπτυχιακού, ενώ από αυτούς οι 5 ζήτησαν και την μη αναγνώριση του τίτλου ως ισότιμο και αντίστοιχο προς τα απονεμόμενα από τα Ελληνικά ΑΕΙ Πτυχία, καθώς η διάρκειά του περιορίζεται σε τρία εξάμηνα σπουδών. Κατόπιν πρότασης του προέδρου, όμως, και ενώ τα μέλη είχαν ήδη ψηφίσει, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε προκειμένου να υποβληθεί ερώτημα προς την νομική σύμβουλο του ΔΟΑΤΑΠ σχετικά με την αρμοδιότητα του οργανισμού για την ανάκληση της πράξης. Η απάντηση της νομικού συμβούλου εκδόθηκε στην συνέχεια θετική.

Εν τω μεταξύ, τον Οκτώβριο 2006 το προαναφερόμενο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, το οποίο εισηγήθηκε την ανάκληση, παραιτήθηκε από εισηγητής επί των μουσικών θεμάτων στο Δ.Σ. του ΔΟΑΤΑΠ και αντικαθίσταται. Κατά την επαναληπτική συνεδρίαση για την λήψη απόφασης επί της ανάκλησης ο πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ στις 24-11-2006 υποστήριξε ότι κατά την αρχική συνεδρίαση «το Συμβούλιο στις 23-6-06 ήταν διχασμένο ως προς το επίπεδο (πτυχιακό ή μεταπτυχιακό) του τίτλου της εν λόγω συναδέλφου» και έγινε εισήγηση για τη μη ανάκληση του τίτλου στην οποία συμφώνησαν τα μέλη του Δ.Σ. Με εξώδικο το οποίο κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή η αιτούσα την ανάκληση του μεταπτυχιακού εκπαιδευτικός αναρωτάται και καταλήγει:
«Γιατί ο ΔΟΑΤΑΠ δεν προβαίνει στην ανάκληση και συνεχίζει να ευνοεί την εν λόγω συνάδελφο η οποία χρησιμοποιώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο καταλαμβάνει και θέση ως Π.Δ. 407/80 σε Πανεπιστήμιο;

Γιατί το ΥΠΕΠΘ ως εποπτεύων του ΔΟΑΤΑΠ  «κωφεύει» στις αλλεπάλληλες καταγγελίες μου επί δύο συνεχόμενα και παραπάνω έτη για τις πράξεις του ΔΟΑΤΑΠ και δε λαμβάνει θέση προτού λήξει η θητεία του Προέδρου και των μελών του ΔΣ που θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση της υπόθεσης;
 
Για όλους αυτούς τους λόγους:
Καταγγέλλω τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΑΤΑΠ για διατήρηση μίας έκνομης πράξης χωρίς να τηρούνται καν προσχήματα, διότι δεν περιορίζονται ως δημόσιοι λειτουργοί στην εφαρμογή των διατάξεων που διέπουν την ίδρυση του ΔΟΑΤΑΠ [σύμφωνα με το Νόμο 3328/2005-ΦΕΚ 80/Α/1.4.2005, Κεφάλαιο Α΄, άρθρο 2,  σκοπός και αρμοδιότητα του ΔΟΑΤΑΠ  είναι «η αναγνώριση τίτλων σπουδών […]» και όχι η αναβάθμιση όπως έγινε στην περίπτωση της εν λόγω συναδέλφου], αλλά εμμένουν στη μη ανάκληση της «αναβάθμισης» του DIPLOM χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα αδιάσειστα στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς της Γερμανίας».
 
 
 
Η καταγγέλλουσα εκπαιδευτικός Ε.Μ.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved