ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Το δεύτερο μηχανογραφικό των αλλογενών - αλλοδαπών 2/6/09


Αθήνα 1.6.2009, 10:30
Στο σύστημα πρόσβασης Αλλογενών - Αλλοδαπών αποφοίτων ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) - Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) Α΄ και  Β΄ Ομάδας- Τεχνικών ΕπαγγελματικώνΕκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ ) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2009 (δεύτερο μηχανογραφικό), αναφέρεται σε επιστολή του ο Κερασιώτης Σεραφείμ, Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου.

Από το 2007 δίνεται η δυνατότητα στους αλλογενείς - αλλοδαπούς αποφοίτους των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) - Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) Α' και Β' Ομάδας και Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ), να συμμετέχουν σε ένα δεύτερο σύστημα πρόσβασης (δεύτερο μηχανογραφικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την υπ΄ αρίθ. Φ.151/20049/Β6/20.02.2007 (ΦΕΚ.272Β/01-03-2007 Υ.Α). ΄

Δικαίωμα έχουν οι αλλοδαποί - αλλογενείς που στις Πανελλήνιες - Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν κατοχυρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φέτος το διάστημα που θα υποβάλλουν οι αλλοδαποί - αλλογενείς τα δικαιολογητικά για το δεύτερο μηχανογραφικό είναι από 20 έως 30 Ιουλίου 2009.

Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστός ο τρόπος πρόσβασης των παραπάνω κατηγοριών αποφοίτων, επισυνάπτεται η ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ όπου υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες και τα έντυπα για την ενημέρωση των αλλοδαπών - αλλογενών: http://www.ypepth.gr/el_ec_category10486.htm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved