ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Πολυτεχνείο - ΕΠΑΛ: Χορηγούν δύο τίτλους σπουδών ταυτόχρονα 14/11/09


Αθήνα 14.11.2009, 19:12
Μια όχι και τόσο γνωστή ιδιαιτερότητα των σπουδών στο Πολυτεχνείο και στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) αναδεικνύει ο κ. Σεραφείμ Κερασιώτης, Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου.

Γράφει:

Με τα παρακάτω δεν επιχειρείται με οποιοδήποτε τρόπο καμιά σύγκριση μεταξύ των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γιατί αυτό δεν μπορεί να υπάρξει σε καμιά περίπτωση. Σημειολογικά όμως μπορούμε να θέσουμε ένα συγκεκριμένο ερώτημα που έχει μια συγκεκριμένη απάντηση.

Στο ερώτημα ποια «σχέση» μπορεί να υπάρχει μεταξύ του Πολυτεχνείου και του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ), υπάρχει μια απάντηση που πιστεύω ότι έχει τη σημασία της και την αξία  για να ειπωθεί.

Τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται στην προνομιακή θέση να χορηγούν παράλληλα στους αποφοίτους διπλούς τίτλους σπουδών.
- Το Πολυτεχνείο είναι το μοναδικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη χώρα μας που χορηγεί στους αποφοίτους (με πέντε έτη σπουδών) ταυτόχρονα δύο τίτλους σπουδών.
1. Πτυχίο ειδικότητας Μηχανικού και
2. Μεταπτυχιακό (Master)
- Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) είναι το μοναδικό σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας που χορηγεί στους αποφοίτους (με τρία έτη σπουδών) ταυτόχρονα δύο τίτλους σπουδών.
1. Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 3 και
2. Απολυτήριο Λυκείου.
Όλα τα παραπάνω έτσι απλά, για την πληροφόρηση του απλού πολίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved