ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Σωστή η προσφυγή του υπουργείου Παιδείας σε ιδιώτες

 

Aθήνα 9.1.2009

Ακατανόητες είναι για αναγνώστριά μας οι αντιδράσεις κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να προσφύγει σε ιδιώτες προκειμένου να βάλει τάξη στο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.

Γράφει:

Aγαπητή Proslipsis,
αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις μερίδας του Τύπου και συνδικαλιστικών οργάνων, όπως η ΟΛΜΕ, στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προσφύγει σε ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να βάλει τάξη στο πολυδιασπασμένο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία ("μπάχαλο" το αποκάλεσε πρόσφατα η ίδια η υπουργός Παιδείας, χαρακτηρισμός που βρίσκει σύμφωνους και εμάς τους... μόνιμους υποψήφιους). Κι' αυτό γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κατάσταση απαιτεί την επιστράτευση ειδικών, που θα φτιάξουν έναν προγραμματάκι στον υπολογιστή και θα βρουν λύσεις που ούτε κατά διάνοια φαντάζονται οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Παιδείας, που μάλλον είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι, αν κρίνουμε από τα έργα τους τα τελευταία χρόνια.

Η ΟΛΜΕ και οι άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς ας μας κάνουν τη χάρη να σιωπήσουν και να αφήσουν κατά μέρος τη στείρα κριτική, αφού τόσα χρόνια όχι μόνο είναι ανίκανοι να συμβάλουν θετικά στην καθιέρωση ενός αξιοπρεπούς συστήματος πρόσληψης, αλλά υποστηρίζουν και ό,τι πιο παρωχημένο. Να θυμίσω ότι τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ υποστήριζαν φανατικά πριν από μερικά χρόνια το ανήθικο σύστημα "επιλογής" εκπαιδευτικών μέσω επετηρίδας.

Σας ευχαριστώ.

Μ. Υ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved