ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Περιβάλλον - Ενέργεια - Κτήρια Επιστροφή    
Σεμινάριο: Αρχιτεκτονική και νέες τεχνολογίες

Αθήνα 8.6.2014, 23:11

«Αρχιτεκτονική και Νέες Τεχνολογίες» είναι το θέμα σεμιναρίου που θα υλοποιήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από 6 μέχρι 24 Οκτωβρίου 2014.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει στο γνωστικό πεδίο του καινοτόμου σχεδιασμού, που υποστηρίζεται από σύγχρονες τεχνολογίες, τους αρχιτέκτονες που δεν είχαν την ευκαιρία να τον οικειοποιηθούν μέσα από τις σπουδές τους και την επαγγελματική τους πρακτική. Τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και προωθημένης καινοτομίας υποστηρίζει την αρχιτεκτονική μέσα σε ένα νέο πλαίσιο τριών επιμέρους παραμέτρων: α. του αρχιτεκτονικού στοχασμού, β. των σχεδιαστικών χειρισμών και γ. των κατασκευαστικών πρακτικών.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα έχει σαν στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με βασικές πτυχές των σύγχρονων προσεγγίσεων στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τις άλλες μικρότερες και μεγαλύτερες κλίμακες (αστικός σχεδιασμός, σχεδιασμός μικρής κλίμακας, κτλ). Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα παρουσιάσει το εύρος των εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και προωθημένης καινοτομίας στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το θεωρητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτές αναπτύσσονται, τα επιστημονικά πεδία από τα οποία προέρχονται και τροφοδοτούνται, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρουν, τις νέες μεθόδους κατασκευής που ενθαρρύνουν, τις (ανα)θεωρήσεις που υποκινούν για την αρχιτεκτονική, τον άνθρωπο που την ιδιοποιείται, καθώς και την κοινωνία που την υποδέχεται.

Οι εκπαιδευόμενοι που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης θα αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για τις σύγχρονες δυναμικές που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική σκέψη και πρακτική, θα δοκιμάσουν νέες προσεγγίσεις και εργαλεία στο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών μορφών, αστικών διαμορφώσεων και αντικειμένων, θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονα παραδείγματα αρχιτεκτονικής δημιουργίας, θα γνωρίσουν νέες κατασκευαστικές τεχνικές και μεθόδους, καθώς και υλικά.

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ και επιστημονικοί συνεργάτες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 80 ώρες, από τις οποίες 40 ώρες είναι σεμιναριακές διαλέξεις και 40 ώρες εργαστηριακή συνεργασία με το διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 13 Ιουνίου 2014 και μόνον ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη επικοινωνίας και διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος, Έφη Φράγκου, επικοινωνία στο 2310-995599 και στο efragou@arch.auth.gr, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved