ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Περιβάλλον - Ενέργεια - Κτήρια Επιστροφή    
Σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης: Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών Φυσικών Κινδύνων και Καταστροφών

Αθήνα 28.8.2016, 05:34

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, διοργανώνει 14ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης, με θέμα «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών Φυσικών Κινδύνων και Καταστροφών». 

Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, με ακρωνύμιο McAgenda, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille (Γαλλία) και το Πανεπιστήμιο Trieste (Ιταλία). Σε αυτό θα συμμετέχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία, με ειδικεύσεις περιβαλλοντικής γεωλογίας, γεωμορφολογίας, γεωαρχαιολογίας, αρχαιολογίας, ωκεανογραφίας και μηχανικής παράκτιας ζώνης.

Οι δραστηριότητες του σεμιναρίου, περιλαμβάνουν δύο εβδομάδες διαλέξεων σε συνδυασμό με εργασίες υπαίθρου σε επιλεγμένες θέσεις του φιλόξενου νησιού της Νάξου (29/8/2016-11/9/2016). Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων οι φοιτητές θα εκπαιδευθούν εντατικά σε θέματα κατολισθήσεων, λασπορροών, πλημμυρικού κινδύνου, κατολισθητικού κινδύνου, διάβρωσης από επιφανειακής απορροής και παράκτιας διάβρωσης καθώς και μοντελοποίησης αυτών, σταθερότητας πρανών και ρυθμού οπισθοχώρησης, διαχείρισης και πρόβλεψης δασικών πυρκαγιών, παράκτιας αρχαιολογίας και νεοκαταστροφισμού.

Πέραν του επιστημονικού ενδιαφέροντος, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η προώθηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους επιστήμονες σχετικά με τα θέματα αυτά αλλά και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιστημόνων και των χωρών που εκπροσωπούν.

Για το συγκεκριμένο σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης επιλέχθηκε ως βάση της ομάδας το νησί της Νάξου λόγω του γεωλογικού πλούτου του, που το μετατρέπει σε φυσικό γεωλογικό εργαστήρι για τους Γεωεπιστήμονες και τους Αρχαιολόγους. Η κ. Ευελπίδου και η ομάδα της έχουν καταφέρει να στρέψουν το διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον στη Νάξο. Επιστήμονες από την Ιταλία και την Γαλλία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ενδιαφέρον (γεωλογικό και μη) που εκπέμπει η Νάξος.

Αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών, καθώς επίσης και πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης http://naturalhazards.geol.uoa.gr και στο facebook group “Natural Hazards”. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε για την ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα της ομάδας μέσα από τη σελίδα του προγράμματος McAGENDA: http://mcagenda.geol.uoa.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved