ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Περιβάλλον - Ενέργεια - Κτήρια Επιστροφή    
Σεμινάριο της δράσης AEGIS: Η Περιφερειακή Συνεργασία στην Πολιτική Προστασία

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.4.2021, 22:01

To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σας προσκαλεί στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο της δράσης AEGIS με θέμα: «Η Περιφερειακή Συνεργασία στην Πολιτική Προστασία», την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στις 12:00 μ.μ.

Το σεμινάριο είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων στο πλαίσιο της δράσης AEGIS - Security, Safety and Societal Resilience, που άπτονται θέματα Πολιτικής Προστασίας, αντιμετώπισης φυσικών, ανθρωπογενών και τεχνολογικών καταστροφών, στην αποδοτικότερη χρήση των υφιστάμενων εργαλείων και υπηρεσιών, στην παροχή εμπειρογνωμοσύνης προς την Πολιτεία, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Μπούστρας, Έδρα Εκτίμησης Κινδύνου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επισκέπτης Ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΕΑΑ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια σύντομη αναφορά στη δράση AEGIS από τον Πρόεδρο του ΕΑΑ, Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Την πρωτοβουλία θα χαιρετίσει ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο ζωντανά στο κανάλι Youtube του ΕΑΑ, στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCoJhWyGmrTii_l8LlwhbO9A.

Αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές: «Ένας από τους πυλώνες των υποχρεώσεων ενός σύγχρονου κράτους δικαίου είναι η προστασία του πολίτη, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος από έντονα φυσικά φαινόμενα και φυσικές, τεχνολογικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές. Το χρέος αυτό της πολιτείας πρέπει να μετουσιώνεται σε μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων των παραγόντων που ευθύνονται για τις προαναφερόμενες καταστροφές, όπως η Κλιματική Αλλαγή (ΚΑ), ο πλημμελής σχεδιασμός κρίσιμων υποδομών, η άναρχη δόμηση κλπ. Είναι επιτακτική ανάγκη η εκπόνηση εθνικής στρατηγικής αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, ευνοώντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και υλοποιώντας άμεσες πολιτικές προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Η στενή συνεργασία της πολιτείας με τους επιστημονικούς φορείς, ειδικά δε με τα δημόσια ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια, για τον καλύτερο συντονισμό των απαραίτητων δράσεων είναι επιβεβλημένη.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), αντιλαμβανόμενο το χρέος του απέναντι στην κοινωνία έχει θέσει ως έναν από τους βασικούς στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης του την ενίσχυση της πολιτείας με καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, που βασίζονται στην πρωτογενή έρευνα που διεξάγεται στο Κέντρο, και άπτονται της πρόγνωσης, εντοπισμού, παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και διαχείρισης αποτελεσμάτων έντονων φυσικών φαινομένων και φυσικών, τεχνολογικών ή ανθρωπογενών καταστροφών αλλά και εργαλεία για την εκτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής καθώς και την προσαρμογή σε αυτή».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved