ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Τεστ δεξιοτήτων μέσα στο 2010

 

Αθήνα 10.8.2010, 11:43

Χιλιάδες πολίτες θα αδικηθούν αν το τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ δεν διεξαχθεί εντός του 2010, επισημαίνει ο αναγνώστης μας Αριστείδης Σαββάκης.

Γράφει:

Το τεστ δεξιοτήτων πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τέλος του 2010, όπως ορίζει ο νόμος. Υπάρχουν χιλιάδες πτυχιούχοι σχολών και απόφοιτοι Λυκείων τα τελευταία δύο χρόνια που χάνουν τα μόρια του τεστ για τους διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν τα επόμενα τρία χρόνια. Τα μόρια του τεστ είναι αρκετά και τα έχουν πάρει πολλοί, αφού περίπου 50.000 γράψανε πάνω από 50% στο τεστ του 2008 και έχουν πάρει πάνω από 150 μόρια. Οι νέοι υποψήφιοι για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστούν αυτούς που μετείχαν στο τεστ του 2008 αφού τα 150 μόρια -μίνιμουμ- που έχουν ισοβαθμούν με ένα μεταπτυχιακό τίτλο.

Ίσως το 2011 να μην διεξαχθούν πολλοί διαγωνισμοί, αν και κανένας δεν μπορεί από τώρα να το ισχυρίζεται αυτό, το 2012 όμως είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν αρκετοί. Αν το τεστ γίνει στο τέλος του 2012 οι μετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μόρια που τους δίνει από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 αφού τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα. Μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 δεν θα έχει γίνει κανένας διαγωνισμός;

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι η μη διεξαγωγή του τεστ ως το τέλος του 2010 θα αδικήσει χιλιάδες πτυχιούχους σχολών και αποφοίτους Λυκείων. Όσο για την επισήμανση του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη ότι αυτό κοστίζει, είναι πολύ λογικό να βάλει ακόμα και 10 ευρώ παράβολο. Οι εποχές large που το κράτος δεν έβαζε παράβολο, όπως στο πρώτο τεστ, πέρασαν. Άλλωστε, οι υποψήφιοι κάνουν δεκάδες αιτήσεις πρόσληψης κάθε χρόνο καταβάλλοντας 15 ευρώ παράβολο στην καθεμία από αυτές, παρότι γνωρίζουν εξ αρχής ότι έχουν ελάχιστες ελπίδες διορισμού.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την δυνατότητα παρέμβασης
 
Αριστείδης Σαββάκης
Οικονομολόγος καθηγητής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved