ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Οι διορισμοί εκπαιδευτικών

 

Αθήνα 1.9.2010, 14:04

Στις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία αναφέρεται αναγνώστριά μας και εκφράζει την απορία: μήπως αδικούνται οι διοριστέοι του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. 

Γράφει:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία με εκπαιδευτικούς από τους πίνακες αναπληρωτών.

Εδώ και χρόνια, σε περιπτώσεις διορισμών, πρώτα επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες και μετά όσοι έχουν επιτύχει μέσω ΑΣΕΠ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και κάποιος που έχει επιτύχει υψηλή βαθμολογία, να επιλέγει μεταξύ εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων που απομένουν.

Επίσης, καθώς φέτος διορίστηκε μικρός αριθμός μέσω ΑΣΕΠ, εάν οι μόνιμες θέσεις οι οποίες υπάρχουν καλυφθούν μέσω των πινάκων και όχι και μέσω ΑΣΕΠ, τότε ουσιαστικά η αναλογία κάλυψης θέσεων μέσω ΑΣΕΠ είναι πολύ μικρή.

Μήπως οι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ γίνονται για ελάχιστες θέσεις και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί σε εξαιρετικά δύσκολο διαγωνισμό αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας πολίτες;

Μ.Π.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved