ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Ερωτήσεις συμβασιούχων προς τον υπουργό Πολιτισμού

 

Αθήνα 14.9.2010

Παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων τους καταγγέλλουν πρώην συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και απευθύνουν ερωτήματα στον υπουργό.

Γράφουν:

Στις αρχές του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, προκηρύσσατε, ακυρώνατε και επαναπροκηρύσσατε δεκάδες θέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων στο υπουργείο σας, ισχυριζόμενος ότι θέλετε να υιοθετήσετε έναν πιο... δίκαιο τρόπο πρόσληψης συμβασιούχων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα όσοι τελικά εκ των συμβασιούχων προσλήφθηκαν, αφού εξαντλήσατε το χρόνο εργασίας τους μ’ αυτά τα «κόλπα» σας, να εργαστούν μόνο για ένα μήνα περίπου και κάποιοι μάλιστα εξ’ αυτών εργάστηκαν και για πολύ λιγότερο!

Όσοι εξ’ αυτών επαναπροσλήφθηκαν λίγο αργότερα με νέες αιτήσεις τους, ακόμη και με διαφορετική ειδικότητα, με τον νέο τρόπο πρόσληψης που εσείς υιοθετήσατε, (υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και του υπουργείου σας), επειδή προφανώς το υπουργείο σας δεν έκανε τους επιβαλλόμενους ελέγχους στα δικαιολογητικά των υποψηφίων εγκαίρως και εκ των προτέρων, ως όφειλε, προκειμένου να μην αποκτήσουν "πρόκριμα" οι εν λόγο συμβασιούχοι στα εργατικά δικαστήρια, αποδεικνύοντας ευκολότερα ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έτσι ευκολότερα -ως γνωρίζετε- θα κέρδιζαν την «περιπόθητη» μετατροπή των συμβάσεων τους, σε αόριστου χρόνου, εσείς προσωπικά η πολιτική ηγεσία, καθώς και η νομική υπηρεσία του υπουργείου σας, δώσατε εντολή να απολυθούν όλοι αυτοί οι πρώην συμβασιούχοι, να μην πληρωθούν για την εργασία που προσέφεραν, ανάλογα με την περίπτωση του καθενός, και επιπροσθέτως κάποιες υπηρεσίες του υπουργείου σας, όπως έπραξε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών (που έστειλε στον εισαγγελέα στις 13 Αυγούστου 2010, όλα τα ονόματα και των 25 συνολικά πρώην εργαζομένων του), με το συγκεκριμένο κώλυμα του 3μηνου κενού -σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004- στην ανανέωση της επόμενης σύμβασης εργασίας τους, επειδή προσπάθησαν να βρουν μια όποια εργασία στη σημερινή τόσο δύσκολη για εξεύρεση εργασίας εποχή και δε θέλησαν να παραμείνουν άνεργοι!

Ηθελημένα ξεχάσατε, κύριε υπουργέ, ότι αυτοί οι άνθρωποι σας βοήθησαν προσφάτως στο έργο σας, αφού δέχτηκαν να εργαστούν για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με την προηγούμενη μηνιαία περίπου σύμβαση, που άλλοι άνεργοι δεν πήγαιναν για ευνόητους λόγους. Εσείς τους τιμωρείτε μ’ αυτόν τον ανάλγητο και απαράδεκτο τρόπο, για τον οποίον θα πρέπει να ντρέπεστε και όχι μόνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τελικά περίπου 300 συμβασιούχοι σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου σας, σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν να έχουν διαπράξει το ανωτέρω κατ’ εσάς "αδίκημα". Επειδή προσπάθησαν να απασχοληθούν και να μη μείνουν άνεργοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά όχι μόνο με απόλυση αλλά και μη καταβολή δεδουλευμένων,  αφού αρνείστε να τους πληρώσετε για την εργασία που προσέφεραν.

Εκμεταλλευτήκατε μια κατά παραγγελία και τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση (που ενίοτε και κατά περίπτωση το υπουργείο σας ελάμβανε υπόψη του), και τη χρησιμοποιήσατε ως άλλοθι για να μεταθέσετε τις ευθύνες σας στους ανέργους, που αναζητούσαν μια εργασία για να ζήσουν. Οι άνεργοι και οι υποψήφιοι άνεργοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν τη δήλωση, αναφέροντας λεπτομερώς το χρονικό διάστημα που απασχολήθηκαν στο υπουργείο σας, -κάτι που ήταν δουλειά των υπηρεσιών του υπουργείου σας-, για να διαπιστώσετε το χρόνο εργασίας του καθενός, όπως «περίφημα πράξατε αργότερα», όταν θελήσατε, ελέγχοντας από το κομπιούτερ και από τις καταστάσεις μισθοδοσίας του υπουργείου σας, να ξεπαστρέψετε τους συγκεκριμένους συμβασιούχους πρώην υπαλλήλους σας. Και όλα αυτά έγιναν από εσάς και το κόμμα σας, που καταγγέλλατε με οργή και πάθος το Π.Δ. 164/2004 όταν ψηφιζόταν. Βγαίνατε τότε και δηλώνατε δημόσια και ορκιζόσασταν ως ΠΑΣΟΚ, ότι όταν θα έρθετε στην εξουσία θα το καταργήσετε.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός.
1. Γιατί κάποιες υπηρεσίες σας, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, έστειλε στον εισαγγελέα όσους κατάφεραν και ανανέωσαν τη σύμβαση τους, έχοντας το πρόβλημα του 3μηνου κενού, ισχυριζόμενες διάφορα, και κάποιες άλλες υπηρεσίες του υπουργείου σας, π.χ. άλλα μουσεία, τήρησαν ακριβώς αντίθετη στάση, εφαρμόζοντας έτσι δύο μέτρα και δυο σταθμά και όλα αυτά εις γνώσιν σας;
2) Τι είδους κυρώσεις προτίθεστε να επιβάλλετε στους υπευθύνους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, που έστειλαν στον εισαγγελέα τους πρώην υπαλλήλους σας;
3) Τι πρόκειται να πράξετε, και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να άρετε το πρόβλημα που δημιούργησε σε αυτούς τους ανθρώπους η πολιτική σας; Πότε θα εκπληρώσετε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις σας απέναντί τους;

Πρώην Συμβασιούχοι ΥΠΠΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved