ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Η πρόσληψη ιατρών εργασίας

 

Αθήνα 16.2.2011, 08:02

Σύσταση για την τήρηση της νομοθεσίας στις προσλήψεις ιατρών εργασίας απευθύνει με επιστολή της προς τον Διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, σε πρόσφατη προκήρυξη (45/12.2010) του Νοσοκομείου Κομοτηνής, για την κάλυψη υπηρεσιών ιατρικής της εργασίας, συμμετείχαν μία ειδικός ιατρός εργασίας, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης (είχε επισυνάψει σχετική βεβαίωση) και τρείς εταιρείες ΕΞΥΠΠ, από τις οποίες μόνο μία συμπεριέλαβε βεβαίωση του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης ότι ο ιατρός που θα απασχοληθεί είναι μέλος του. Οι υπόλοιπες ΕΞΥΠΠ δεν είχαν καμία σχετική βεβαίωση, αλλά έγιναν δεκτές οι προσφορές τους.

Η Εταιρεία επισημαίνει στον Διοικητή του Νοσοκομείου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΚΥΑ Α7α/ΓΠ οικ.112498 ΦΕΚ 1775 26.08.2009), για την παροχή υπηρεσιών Ιατρικής της Εργασίας «οι επιχειρήσεις πρέπει να αναζητούν ειδικούς ιατρούς εργασίας. Σε νομούς στους οποίους δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι ειδικοί ιατροί εργασίας στους Ιατρικούς Συλλόγους, οι επιχειρήσεις απευθύνονται στους όμορους νομούς. Σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους όμορους νομούς, μετά από βεβαίωση των οικείων Ιατρικών Συλλόγων, αναλαμβάνουν καθήκοντα ιατρού Εργασίας, με ετήσιες συμβάσεις, ιατροί των περιπτώσεων (β) και (γ)».

"Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για την τήρηση της νομοθεσίας, ώστε να διασφαλισθεί επιστημονικά ο ρόλος που έχει να διαδραματίσει η ειδικότητα της Ιατρικής της Εργασίας", καταλήγει η επιστολή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved