ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
ΕΠΙΣΤΟΛΗ | Το Ινστιτούτο Νεολαίας δεν δίνει αρκετό χρόνο για τις υποψηφιότητες

Proslipsis.gr | Αθήνα 6.2.2015, 16:55

Ασφυκτικά χρονικά περιθώρια στην υποβολή υποψηφιοτήτων για θέσεις εκπαιδευτών θέτει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να απορρίπτονται και να κατατάσσονται στο τέλος του σχετικού πίνακα, καταγγέλλει αναγνώστριά μας.

Γράφει:
 
«Επικοινωνώ μαζί σας για το θέμα των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στα οποία υλοποιούνται έργα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ζητούν από τους εκπαιδευτές σε εξαιρετικά ασφυκτικά χρονικά περιθώρια να απαντήσουν εάν μπορούν να αναλάβουν διδακτικό έργο και να προσκομίσουν άδεια απασχόλησης από τον φορέα στον οποίο εργάζονται, σε περίπτωση που απασχολούνται στο δημόσιο. Εάν κάποιος δεν ανταποκριθεί σε περιθώρια χρόνου δύο τριών ημερών τα οποία δίνονται, πηγαίνει στο τέλος του πίνακα κατάταξης και φυσικά δεν του ανατίθεται διδακτικό έργο. Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι άδειες απασχόλησης από το φορέα κύριας απασχόλησης απαιτούνται διοικητικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να επιταχυνθούν από τον αιτούντα. Αυτό οδηγεί στην επιλογή εκπαιδευτών που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη και οι οποίοι ενδεχομένως να γνώριζαν από προηγούμενη εμπειρία τους με απασχόληση στα Κέντρα και να είχαν συλλέξει δικαιολογητικά έχοντας μπροστά τους μεγάλα χρονικά περιθώρια, ίσως και μήνα και πολύ παραπάνω..

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν δέχεται ούτε υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα προσκομιστούν τα απαραίτητα στοιχεία μόλις χορηγηθούν από τους φορείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο εργαζόμενος να έχει κάνει όλες τις ενέργειες αλλά οι διοικητικές διαδικασίες, για τις οποίες δεν ευθύνεται ο εργαζόμενος να δημιουργούν τις καθυστερήσεις. 

Με τον τρόπο δημιουργούνται στρεβλώσεις στην κατάταξη και χάνουν την ευκαιρία απασχόλησης εκπαιδευτές οι οποίοι προτάσσονται στην κατάταξη. Δυστυχώς μόνο λίγοι, οι οποίοι είχαν ενημέρωση μπορούσαν να συλλέξουν όλα τα δικαιολογητικά με άνεση χρόνου εκ των προτέρων. 

Δυστυχώς οι περιπτώσεις τις οποίες περιγράφω είναι πολλές και δημιουργείται το ερώτημα πως σε μια χώρα με προβλήματα, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις, να είναι δυνατό ο απλός πολίτης με τρόπο μαγικό να λύσει τις καθυστερήσεις δημοσίων φορέων και όταν δεν το καταφέρνει φυσικά τις επιπτώσεις να τις υφίσταται ο ίδιος. Μπορεί η απασχόληση να είναι μικρή, οι απολαβές λίγες, και η πληρωμή να γίνεται με καθυστερήσεις, όμως τα ασφυκτικά περιθώρια που τίθενται προκαλούν αλλοιώσεις στις κατατάξεις με αποτέλεσμα να επιλέγονται όσοι είχαν την καλύτερη πληροφόρηση ή στάθηκαν τυχεροί και δεν ταλαιπωρήθηκαν κατά τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών». 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved