ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Το θέμα της Αγρογής ΑΕ και οι συνέπειές του στο γεωτεχνικό κλάδο

 

Αθήνα 2.4.2010, 14:22

Με την επισήμανση ότι είναι η πολλοστή φορά που δημοσίευμά μας αναφέρεται στις επί Σωτήρη Χατζηγάκη (νυν βουλευτή Τρικάλων) ανήθικες προσλήψεις στην Αγρογή ΑΕ, δημοσιεύουμε μία ακόμη επιστολή αναγνώστη μας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας).

Γράφει:

Κύριοι, ονομάζομαι Τ. Κ. και επαγγέλλομαι Γεωπόνος. Απευθύνομαι σε σας για ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την αξιοκρατία και το περί δικαίου αίσθημα.

Εδώ και αρκετό καιρό με θλίψη μου διαπιστώνω ότι συντηρείται ένα ζήτημα, που παρά τις τόσες διαμαρτυρίες του γεωτεχνικού κόσμου το ΥΠΑΑΤ  εξακολουθεί να κωφεύει. Πρόκειται για το θέμα της Αγρογής (α.ε. που όμως τα παρανόμως -και μέσω βουλευτικών γραφείων- πρόσφατα προσληφθέντα 269 στελέχη της πληρώνονται από τα χρήματα του ελληνικού λαού και φυσικά και τα δικά μου).

Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται, είναι ότι αυτά τα άτομα με τις συγχωνεύσεις των οργανισμών (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ κ.ά.) του ΥΠΑΑΤ που πρόκειται να γίνουν, θα ενσωματωθούν σε αυτούς τους οργανισμούς (ήδη έχουν εγκατασταθεί στα περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ), στους οποίους η μονιμοποίηση γινόταν και γίνεται μόνο μέσω του ΑΣΕΠ με αξιοκρατικά κριτήρια (μόρια). Επίσης, οι εποχικές (καθώς και οι μελλοντικές αορίστου χρόνου) θέσεις γεωπόνων σε αυτούς τους οργανισμούς θα μειωθούν δραστικά λόγω των ατόμων αυτών και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δηλαδή θα έχουμε ένα φαινόμενο πρωτοφανές στα χρονικά, να μεταπηδούν υπάλληλοι, που προσλήφθηκαν με τρόπο προκλητικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, από μία ανώνυμη εταιρία (που όμως χρηματοδοτείται από το δημόσιο;) σε ΝΠΙΔ που είναι οι παραπάνω οργανισμοί.

Αγαπητοί κύριοι,
βλέποντας αυτή την κατάσταση της αναξιοκρατίας και του βολέματος να συντηρείται και έχοντας ως εκπρόσωπο των γεωτεχνικών το ΓΕΩΤΕΕ, που το μόνο που ΔΕΝ κάνει είναι να προασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω αυτές τις συμπεριφορές που δεν σέβονται τον κόπο τόσων συναδέλφων που τόσα χρόνια κόπιασαν μαζεύοντας τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.ά.), ξοδεύοντας χρόνο, κόπο και χρήμα και προσπαθώντας «με το σπαθί τους» να αποκατασταθούν επαγγελματικά μέσω του ΑΣΕΠ.

Η παραπάνω τακτική δεν συνάδει με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί διαφάνειας και αξιοκρατίας. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, που η ανεργία μαστίζει τον τόπο (4500 άνεργοι γεωπόνοι), είναι απαραίτητη και αναγκαία η δική σας ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα αυτό.

Αν θέλουμε να αποκαλούμαστε Ευρωπαίοι και αν έχει μείνει έστω και μια μικρή ελπίδα για δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο, προσβλέπω στη δική σας ανταπόκριση, ώστε να συμβάλλετε από την πλευρά σας να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη (εδώ και μήνες βοά ο Γεωτεχνικός κόσμος, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια).

Με την ελπίδα να ανταποκριθείτε άμεσα αναδεικνύοντας το θέμα αυτό,  σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Με τιμή
Τ. Κ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved